Nieuws

Negentien nieuwe restaurants met een Bib Gourmand

In Nederland hebben negentien nieuwe restaurants een Bib Gourmand ontvangen van Michelin. In de gids voor 2019, die donderdag 8 november is gepresenteerd, staan 129 eetgelegenheden met deze beloning voor een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit.

De negentien nieuwkomers zijn Kronenburg (Amstelveen), Arles, Café Caron, Nacarat (allen Amsterdam), Brasserie le Nord (Bilthoven), Old Skool (Druten), Tapisco (Den Haag), Mijn Streek (Heerlen), Auberge de Vest (Den Bosch), Pouwe (Hoeven), Tante Kee (Kaag), Danyel, Nove (beiden Maastricht), De Doelen (Muiden) Diverso (Nederweert), In de Oude Stempel (Steenbergen), Héron (Utrecht), WeidumerHout (Weidum) en Oxalis (Wervershoof).

Prijs en kwaliteit
In totaal telt Nederland met ingang van 2019 129 restaurants met deze onderscheiding voor een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit.

Menu van drie gangen
‘De criteria voor restaurants zijn duidelijk’, zo schrijft Michelin in het persbericht, ‘een volledig menu aanbieden (voor-, hoofd- en nagerecht) voor maximaal 37 euro en zich onderscheiden door een geweldige verhouding tussen prijs, kwaliteit en plezier.

Benelux
Editie 2019 van de Bib Gourmand benadrukt volgens Werner Loens, selectiedirecteur van de Michelin-gidsen in de Benelux, de culinaire mondialisering die al een paar jaar gaande is in België, Nederland en Luxemburg.

Vernieuwing
‘Van de bruisende hoofdstad tot het gezellige gehucht, overal vind je invloeden uit alle hoeken van de wereld. Er zijn elk jaar ook meer en meer chefs die streven naar een plaatsje in de Bib Gourmand en dat enthousiasme zorgt voor constante vernieuwing.’

De Bib Gourmand Benelux-gids is vanaf 22 november te koop voor 17,95 euro. In de editie voor 2019 staan 129 restaurants in Nederland, 14 in Luxemburg en 157 in België.

Vorig artikel

Kookmarathon met topchefs voor het goede doel

Volgend artikel

De beste restaurants en hotels uit Zaanstreek, Haarlem en omgeving

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.