Nieuws

Nederlandse zaken in lijst beste mondiale groenterestaurants

Elf Nederlandse restaurants zijn opgenomen in de lijst met honderd beste groenterestaurants wereldwijd. Hoogst genoteerd is driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle van Thérèse en Jonnie Boer. De top 100 green guide is een initiatief van We’re Smart.

Een mooi resultaat voor Nederland. Liefst elf restaurants zijn opgenomen in de lijst met daarin de honderd beste groenterestaurants van de wereld.

De Librije
De Librije in Zwolle heeft de top 10 gehaald. Het restaurant van Thérèse en Jonnie Boer staat op plaats.

Amsterdam
De andere eetgelegenheden die een plek hebben in de lijst, zijn: Bolenius in Amsterdam (15), Spectrum in Amsterdam (16), Bord’Eau in Amsterdam (38), Juniper & Kin in Amsterdam (45), Pollevie in Den Bosch (53), Inter Scaldes in Kruiningen (64), De Leest in Vaassen (72), Boompjes Restaurant in Overloon (90), Wannee in Leeuwarden (93) en De Treeswijkhoeve in Waalre (95).

Green guide
Deze ‘green guide’ is een initiatief van We’re Smart think vegetables, think fruit. De lijst wordt aangevoerd door Xavier Pellicer in Barcelona, gevolgd door Vrijmoed in Gent en La Distillerie in het Luxemburgse Bourglinster. Om de volledige top 100 te bekijken, volg je deze link.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining OnlineKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to Meat en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Video: Eerste beelden Brass Boer Thuis in Zwolle

Volgend artikel

Oranje Leeuwinnen-arrangement Avant-Garde van Groeninge

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.