Nieuws

Nederlandse restaurants in internationale lijst La Liste

Liefst 21 Nederlandse restaurants hebben een plek gekregen op de internationale ranglijst 2022 van La Liste. Een selectie die volgens het medium tot stand komt na het bekijken van reviews uit honderden gidsen en publicaties op het wereldwijde web. De nummer 1 is Guy Savoy in Parijs.

Nederland is – gelukkig – goed vertegenwoordigd in dit mondiale overzicht met daarin de beste restaurants wereldwijd.

Inter Scaldes
Hoogst genoteerd is Inter Scaldes in Kruiningen, dat 97,50 punten scoort op een maximum van honderd.

De Librije in Zwolle staat in het overzicht met 96 punten, het Amsterdamse Ciel Bleu scoort 92,50 en Tribeca in Heeze is opgenomen met een score van 91,50.

Amsterdam en Rotterdam
Drie eetgelegenheden scoren 90,50 punten: De Lindenhof in Giethoorn, De Kromme Watergang in Hoofdplaat en Spectrum in Amsterdam. De Lindehof in Nuenen en 212 in Amsterdam volgen met 90,00.

De andere zaken in de lijst zijn Parkheuvel in Rotterdam (89,50), ’t Nonnetje in Harderwijk (88,00), Fred in Rotterdam (88,00), De Groene Lantaarn in Staphorst (88,00), Aan de Poel in Amstelveen (87,50), De Bokkedoorns in Overveen (86,50), FG Restaurant in Rotterdam (85,50), De Treeswijkhoeve in Waalre (85,50), Pure C in Cadzand (85,50), Sabero in Roermond (82,50) en Vermeer in Amsterdam (foto, 81,50).

La Liste 2022 wordt aangevoegd door restaurant Guy Savoy in Parijs. Plek 2 is voor Le Bernardin in New York en La Vague d’Or-Le Cheval Blanc in Saint-Tropez eindigt als derde. De volledige lijst vind je hier.

Lees ook:
De Librije op 1 in de nieuwe editie van Lekker

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nlKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Mezzo Braamt in nieuwe jaar verder als Karels restaurant hotel

Volgend artikel

Geüpgraded Kasteel De Vanenburg sluit aan bij WorldHotel Collection

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.