Nieuws

Nederlandse chefs scoren goed op internationale ranglijst

De negentien Nederlandse chefs die zijn opgenomen in de ‘The Best Chef Top 300’ van 2018 hebben te horen gekregen op welke plaats ze staan. De hoogste notering is voor Jonnie Boer. De driesterrenchef van De Librije in Zwolle staat op plaats 5. Joan Roca voert de ranglijst aan.

Met trots maakten we eerder al melding van het feit dat liefst achttien Nederlandse chefs zijn opgenomen in de The Best Chef Top 300 voor 2018. Nu blijkt dat het er zelfs negentien zijn. Op welke positie ze zijn terechtgekomen, is dan eigenlijk een beetje een bijzaak.

Jonnie Boer
Dat neemt echter niet weg dat een hoge notering extra bijzonder is. Bijvoorbeeld de vijfde plek voor Jonnie Boer van driesterrenrestaurant De Librije.

Syrco Bakker en Joris Bijdendijk
Ook ‘Nederlander in Belgische dienst’ Nick Bril van The Jane in Antwerpen (15), Syrco Bakker van Pure C in Cadzand (31) en Joris Bijdendijk (48) van Rijks Amsterdam staan in de top 50.

De vijftien andere chefs die in de lijst zijn opgenomen, staan op de volgende plaatsen:
60. Richard Ekkebus
82. Jacob Jan Boerma
100. Jannis Brevet
105. Sidney Schutte
115. Moshik Roth
140. Jan Sobecki
152. Arturo Dalhuisen
170. Roger van Damme
174. Richard van Oostenbrugge
175. Jonathan Zandbergen
181. Soenil Bahadoer
188. Stefan van Sprang
207. Margo Reuten
211. Rogér Rassin
297. Vito Reekers

Criteria
De top 300 is als volgt tot stand gekomen: dit jaar zijn vijftig nieuwe namen toegevoegd aan de lijst van vorig jaar. Na een eerste stemronde zijn de namen voor de lijst van dit jaar vastgelegd.

Tot en met september was de tweede en laatste stemronde en zijn stemmen uitgebracht door culinaire professionals, fotografen, creatievelingen en foodies. De chefs worden beoordeeld op hun persoonlijkheid, talent, ervaring en groeitraject.

Joan Roca
Dit leidt tot de winnaars van individuele prijzen en de volgorde op de lijst. De top 3 is als volgt: Joan Roca, René Redzepi en David Munoz.

ChefsFriends feliciteert alle chefs met hun positie in deze lijst. Een mooie erkenning voor culinair Nederland.

Vorig artikel

Nieuwe maître voor Ratatouille Food & Wine in Haarlem

Volgend artikel

WestCord Hotels heeft weer Waanzinnige WestCord Weken

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.