Nieuws

Nederland heeft beste internationale Jamie’s Italian-restaurant

Jamie’s Italian Rotterdam is door initiatiefnemers Jamie Oliver en Gennaro Contaldo uitgeroepen tot beste internationale restaurant. De eetgelegenheid in de Markthal opende in oktober 2015 de deuren, nadat het door Italian Food Concepts naar Nederland was gehaald. Sinds augustus kun je ook terecht in Den Haag.

Jamie Oliver en Gennaro Contaldo, de mannen achter Jamie’s Italian, reikten dinsdag 10 oktober prijzen uit tijdens de jaarlijkse award-ceremonie in Londen, bijgewoond door de 22 landen waarin het concept actief is.

Rotterdam en Den Haag
Souad El Hamdaoui en Willem Tieleman mochten namens Italian Food Concept de prijs voor beste internationale restaurant in ontvangst nemen. Jamie Oliver liet die avond ook weten nog dit jaar een (tweede) bezoek te brengen aan Nederland.

Jamie Oliver’s Dining
Jamie’s Italian Rotterdam opende in oktober 2015 de deuren in de Markthal. Inmiddels is in Den Haag een tweede vestiging actief.

Volgend voorjaar krijgt de Maasstad op het Weena bovendien een vestiging van comfort food-concept Jamie Oliver’s Dining, de eerste buiten het Verenigd Koninkrijk.

Jamie’s Italian Rotterdam

‘Eten met een verhaal’, aldus chef-kok Alistair Miskimming over de formule Jamie’s Italian. In oktober 2015 was de Nederlandse primeur voor Rotterdam. ChefsFriends mocht de eerste bewegende beelden schieten.

Vorig artikel

François Geurds opent Japanse okonomiyaki bar in Rotterdam

Volgend artikel

Lekker 30 oktober, Gault&Millau 6 november en Michelin 11 december

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.