Nieuws

Na tal van sterkeukens kiezen Britta en Yuri nu voor eigen restaurant

Met ervaring in tal van topzaken in hun bagage beginnen Britta en Yuri Wattimena dit najaar aan hun eigen avontuur. In (hopelijk) oktober openen ze in Rotterdam NOYA, een ‘toegankelijk fine dining-restaurant met een wereldse kookstijl’. De stijl wordt ‘Japandi’, een mix van Japanse en Scandinavische invloeden.

NOYA is een samentrekking van de namen van hun dochters Noah en Yara, en wordt gerealiseerd in het pand aan de Straatweg in Hillegersberg, waarin voorheen restaurant Zotte was gevestigd. Het gaat plaats bieden aan 35 gasten en krijgt een terras met aan de voorkant uitzicht over het water van de Bergsche Plassen.

Rotterdam
Britta (33) en Yuri (39) hebben inmiddels een stevig cv opgebouwd in het Rotterdamse. Beiden werkten bij FG Restaurant, FG Food Labs en Amarone. Yuri heeft ook nog in de keuken gestaan van The Millèn en Britta heeft zich bij kaasspeciaalzaak De Kaashoeve verdiept in de wereld van de kazen.

Restaurant NOYA
En nu achten ze de tijd rijp voor het ondernemerschap. ‘NOYA wordt een toegankelijk fine dining-restaurant met een wereldse kookstijl’, zo laat Yuri weten. ‘Ik kook vanuit een klassieke Franse basis en geef er vervolgens mijn eigen draai aan met internationale producten en eigen smaakcombinaties.’

De Molukken
Hij kookt ‘zonder grenzen’ en laat zich inspireren door alles wat hij lekker vindt. ‘Of het nu uit Nederland, Frankrijk of Azië komt. En ik ben half Molukse, dus de gast gaat ook wat proeven van de smaken van de Indische archipel.’

Interieur
Het interieur is een mix van Japanse en Scandinavische invloeden, en van de hand van Jeroen Smeele van Smeele Design. Britta daarover: ‘Leuk detail is dat ik half Fins ben, dus Japandi weerspiegelt voor een deel ook onze afkomst. In het interieur wordt veel hout verwerkt en een deel van de muren wordt voorzien van houten panelen op een akoestische achtergrond van gerecyclede materialen.’

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Video: boer als leverancier over 10 jaar

Volgend artikel

Supernovae XL: in één middag proeven van 44 chefs

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.