Nieuws

Vakprijs voor sommelier Noël Vanwittenbergh van Ciel Bleu

Noël Vanwittenbergh, sommelier van het tweesterrenrestaurant Ciel Bleu in Hotel Okura Amsterdam, is uitgeroepen tot D’Couvert 2018. Deze titel wordt toebedeeld aan de beste gastheer of gastvrouw van de Benelux. De versierselen die bij deze titel horen, werden hem tijdens een ceremonie opgespeld door Louis van Gaal.

D’Couvert is een onderscheiding voor de beste gastheer of gastvrouw in de Benelux, die jaarlijks door het vakblad Culinaire Saisonnier wordt uitgereikt. Noël Vanwittenbergh was een van de zes internationale genomineerden die door de juryleden, bestaande uit titelhouders van voorgaande jaren, was voorgedragen voor de onderscheiding.

De prestigieuze titel is in het leven geroepen om de kunst van het gastheerschap extra onder de aandacht te brengen. Initiatiefneemster Carine Koreman – Van Steen van Culinaire Saisonnier: ‘Gastheerschap maakt een groot deel uit van het al dan niet slagen van een diner. Toch zijn het vaak de chefs die bekend zijn bij de gasten; noem een restaurant en iedereen weet wie er de chef is, zelden kent men de naam van de gastheer of gastvrouw. Het werd tijd om daar verandering in te brengen en zo is 8 jaar geleden de D’Couvert ontstaan. Uiteraard dient de winnaar een perfecte gastheer of gastvrouw te zijn, maar ook wordt gekeken naar wat hij of zij betekent voor het vak.’

Het is niet de eerste keer dat Noël Vanwittenbergh wordt geëerd om zijn kennis en vakmanschap. De SVH Wijnmeester werd eerder door Gault Millau uitgeroepen tot Sommelier van het Jaar, ontving de Diamond Award voor het metier van Sommelier en de door hem samengestelde wijnkaart van Ciel Bleu ontvangt jaar op jaar de ‘Best of Award of Excellence’ van het vooraanstaande Amerikaanse magazine Wine Spectator.

Over Ciel Bleu
Ciel Bleu Restaurant, gevestigd op de 23ste etage van Hotel Okura Amsterdam, heeft sinds 2007 twee Michelinsterren en is aangesloten bij Alliance Gastronomique. In het restaurant zijn drie SVH Meesters werkzaam, t.w. Meestergastheer Pasquinel Kolk, Wijnmeester Noël Vanwittenbergh en Meesterkok Onno Kokmeijer. De ‘Chef’s Table’ grenzend aan de keuken is voor maximaal 10 gasten exclusief te reserveren. De ‘Starlight’ biedt private dining opties voor gezelschappen van 10 tot 24 personen.

Vorig artikel

Lounge BBQ-avond bij Hotel-Restaurant Valuas in Venlo

Volgend artikel

Wellnessarrangement bij Hotel Tjaarda Oranjewoud

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.