Nieuws

Mondriaan-menu bij Restaurant Pearl van Hilton The Hague

Bij Pearl, het restaurant van Hilton The Hague, kun je dit jaar genieten van een Mondriaan-menu. De gerechten zijn gebaseerd op de plekken waar Piet Mondriaan schilderde. In het menu een Nederlands voorgerecht, een typisch Frans hoofdgerecht en een spectaculair vormgegeven dessert gebaseerd op ‘Victory Boogie Woogie’.

In het kader van 100 jaar De Stijl kunnen gasten van Restaurant Pearl in het Mondriaan-jaar genieten van gerechten gebaseerd op de plekken waar Piet Mondriaan schilderde.

Victory Boogie Woogie
Zo bestaat het menu uit een Nederlands voorgerecht, een typisch Frans hoofdgerecht en een spectaculair vormgegeven dessert gebaseerd op de ‘Victory Boogie Woogie’, dat hij maakte toen hij in New York verbleef.

Frank Uphoff
Leuk detail is dat chef-kok Frank Uphoff het menu (nog geen foto’s beschikbaar) heeft ontwikkeld in samenwerking met een leerling-kok.

Kunst
‘Restaurant Pearl heeft altijd een sterke link met kunst gehad’, aldus Frank. ‘Het is vernoemd naar het Meisje met de Parel van Vermeer en ligt naast de Panorama Mesdag.’

Cocktail en koffie
Naast het Mondriaan-menu is ook de rest van hotel Hilton The Hague dit jaar in Mondriaan-sferen.

Cocktailbar Spark serveert een speciale cocktail en tijdens evenementen, congressen en meetings kan een Mondriaan-getinte ‘coffee break’ worden geboekt.

Vorig artikel

Lekker weg in eigen land met arrangement De Nederlanden

Volgend artikel

Haute Couture van Mart Visser en diner van Dick Middelweerd

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.