Nieuws

Mondain genieten op Landgoed Het Roode Koper in Veluwse bos

Op het ruim 100 jaar oude landgoed Het Roode Koper in Ermelo is nu ‘The Poolhouse’ geopend. Zowel hotelgasten als daggasten kunnen hier mondain genieten bij het bijzondere buitenzwembad met bar en loungeterras. Ook is hier een tweede restaurant, met een zelfstandig keukenteam onder leiding van chef-kok Dennis van den Beld.

‘Hier komen ontspanning en culinaire verwennerij samen’, aldus Yolanda en Jon-Ivar Sörensen, derde generatie eigenaren van het familiebedrijf. ‘De prachtige ligging tussen de bossen, het aanbod van mooie gerechten en lekkere cocktails, en de kleinschalige, ruime opzet rondom het zwembad ademt internationale allure uit, maar is bereikbaar voor iedereen.’

Naast het nieuwe Poolhouse bevinden zich op het landgoed verschillende monumentale gebouwen met in totaal 32 hotelkamers, diverse tuinen, een tennisbaan, een manege en een privévilla met weids uitzicht op het bos. Het Roode Koper is gelegen in de bosrijke omgeving van Ermelo, midden op de Veluwe.

The Poolhouse
Niet alleen de gasten van Het Roode Koper kunnen genieten van The Poolhouse; het familiehotel wil ook graag een alternatief bieden voor mensen uit de wijde omgeving, die op zoek zijn naar een dagje ontspanning aan het water. ‘Voor wie in de regio groot Utrecht woont is het strand al snel een uurtje rijden, met alle drukte en kosten van dien’, zegt Jon-Ivar Sörensen.

Rond het zwembad is volop rust en ruimte, en die is bereikbaar zonder de gebruikelijke files en parkeerperikelen. Om die rust en ruimte te kunnen garanderen is vooraf reserveren verplicht en geldt: vol is vol. Overigens worden in The Poolhouse ook ’s winters romantische buitendiners georganiseerd en is de plek bij uitstek geschikt voor gedenkwaardige feesten, zoals huwelijksvoltrekkingen of jubilea.

Relais & Chateaux
The Poolhouse is onder architectuur gebouwd. ‘Wij vonden de landschappelijke inpassing van The Poolhouse in het beekdal van het Leuvenumse bos erg belangrijk’, zegt Yolanda Sörensen. ‘Samen met een landschapsontwerper, tuinarchitect en gebouwenontwerper zijn we erin geslaagd om de indruk te wekken dat het zwembad, de bar, het loungeterras en het restaurant bij wijze van spreken zijn opgenomen in de landschappelijke omgeving.’

Bijzondere toepassingen van eiken, beton, glas en rvs hebben geleid tot een on-Hollandse setting. Uitsluitend hoogwaardige materialen zijn gebruikt zoals Oregon Pine hout en Italiaanse travertin vloerstenen. De keuken in het restaurant is uitgerust met apparatuur van Sub-Zero Wolf Nederland, terwijl de meubelen en verlichting afkomstig zijn van Royal Botania.

Het Roode Koper
Sinds Het Roode Koper lid is van ‘Relais & Chateaux’, een vereniging van meer dan 500 kwaliteitshotels wereldwijd, is het aantal buitenlandse gasten dat aangetrokken wordt door het hoge serviceniveau en de spreekwoordelijke gastvrijheid, fors gestegen. Ook de reputatie van de chef-kok met Michelinster, Dennis van den Beld, trekt veel gasten. ‘Het Roode Koper biedt een totaalbeleving’, zegt Yolanda Sörensen. ‘Onze gasten vinden op ons landgoed alle ingrediënten om een paar dagen zorgeloos te vertoeven, het hele jaar door.’

Vorig artikel

Wijnen van Peter Siener bij De Zwaan in Etten-Leur

Volgend artikel

Vrijdag en zaterdag lunchen bij Restaurant ONE in Roermond

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.