Blog

Mikel Pouw van Nice to Meat over Luma-vlees (+recept)

Mikel Pouw, de slager van Nice to Meat, geeft uitleg over Luma, een vleessoort gerijpt door middel van een schimmel. Naast uitleg van Mikel in de video, geven we ook een recept om te koken met Luma-vlees.

LUMA entrecote met parmezaansaus

INGREDIËNTEN

1 fraaie snede LUMA entrecote (zie www.nicetomeatyou.nl)

200 ml slagroom

60 g versgeraspte Parmigiano Reggiano

1 eetlepel olijfolie

2 handjes rucola

Hoewel Luma-vlees niet persé saus nodig heeft, geven we je hierbij toch een recept mét een saus. Die kan er optioneel bij, of niet. De keuze is aan jou

Culinair recensent Onno Kleyn bereidde het gerecht vlak na de lancering van Luma in Nederland. Hij deed dat met ribeye, maar voor entrecote geldt dezelfde bereidingswijze.

BEREIDING

Zout het vlees ruim tevoren. Dat mag urenlang. Je zult zien dat het aanvankelijk vochtig wordt (o hemel, al het sap trekt eruit!) en daarna weer droog (verroest, al het sap trekt er weer in).

Kook de room heel zoetjes in tot de helft. Pas op voor overkoken. Voeg dan de kaas toe, laat smelten en draai het vuur uit. Geef een draai aan de pepermolen. Zout hoeft er allicht niet bij, de kaas is zout zat.

Verwarm 2 borden. Verhit een grillpan. Smeer het vlees met je vingers in met de olijfolie. Gril het 1 à 2 minuten per kant. Leg op een plank en dek af met folie; laat 2 minuten rusten. Snijd het dan in dikke plakken en verdeel over de hete borden. Geef de saus erbij of erover en bekroon met rucola.

Deze bijdrage is gemaakt in samenwerking met Nice to Meat, één van de vrienden van ChefsFriends. Voor meer informatie over en/of het bestellen van vlees, kun je terecht op de website Nicetomeatyou.nl. Ook ‘Vrienden van…’ worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Restaurant Elea verhuist van Rijswijk naar Den Haag

Volgend artikel

Robert Heida over koffie met likeuren

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.