Mikel Pouw van Nice to Meat over lamsvlees (incl. recept)
Deze maand neemt Mikel Pouw van Nice to Meat ons mee naar de wereld van lamsvlees. Op geheel eigen en energieke wijze geeft hij vleescollege, én deelt hij een aantal mooie bereidingswijzen. Én een recept!
Recept Lamsrack volgens Nice to Meat:
Ingrediënten:
Lams frenched rack Nieuw-Zeeland 900 gram
4 takjes verse tijm
4 takjes verse rozemarijn
2 teentjes knoflook
Grof zeezout
Zwarte peper
Boter/margarine
Bereiding:
Smelt een flinke klont boter of margarine.
Snijd de bovenkant kruislings in met een mes, en bestrooi deze rijkelijk met peper en zout. Steek 2 takjes rozemarijn in het vlees.
Bak de lamsrack in de gesmolten boter tot het vlees mooi bruin is gekleurd.
Verwarm ondertussen de oven op 200 graden en vet een ovenschaal in.
Leg de goed bruingekleurde lamsrack in de ovenschaal. Plet de knoflook teentjes en leg de overige takjes rozemarijn en tijm in de schaal op het vlees.
Leg bovenop de lamsrack nog een klontje boter en schuif de ovenschaal in de oven.
Gaar de lamsrack 20/25 minuten in het midden van de oven en laat deze daarna 5/10 minuten rusten voordat je het aansnijdt.
Eet smakelijk !
Deze bijdrage is gemaakt in samenwerking met Nice to Meat, één van de vrienden van ChefsFriends. Voor meer informatie over en/of het bestellen van vlees, kun je terecht op de website Nicetomeatyou.nl. Ook ‘Vrienden van…’ worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.