Nieuws

Noël Vanwittenbergh van Ciel Bleu ‘Sommelier van het Jaar’ Michelin

Sommelier Noël Vanwittenbergh van tweesterrenrestaurant Ciel Bleu in Amsterdam is maandag 17 december door Michelin uitgeroepen tot Sommelier van het Jaar. Deze Michelin Award, in Nederland uitgereikt in samenwerking met Kwast Wijnkopers, werd uitgereikt tijdens de presentatie van de nieuwe gids bij het De La Mar Theater in de hoofdstad.

De Michelin Award is een internationale prijs van de culinaire gids, bedoeld als waardering voor het dagelijkse werk in de keuken of het restaurant. In Nederland wordt deze uitgereikt in samenwerking met Kwast Wijnkopers.

Ciel Bleu Amsterdam
Directeur Martijn Kwast reikte de Michelin Award maandag 17 december in Amsterdam uit aan Noël Vanwittenbergh, sommelier van restaurant Ciel Bleu in Amsterdam.

Voorbeeld
‘Ik ben er enorm trots op deze award aan u te mogen uitreiken’, aldus Martijn Kwast op het podium. ‘U bent een voorbeeld voor iedereen die werkzaam is in de branche.’

David van Steenderen
Noël Vanwittenbergh volgt David van Steenderen op. De eigenaar van restaurant Vineum in Rotterdam won vorig jaar en was de eerste uit de ‘zwarte brigade’ die er met deze prijs vandoor ging.

ChefsFriends feliciteert Noël Vanwittenbergh van harte met het winnen van deze mooie prijs.

Vorig artikel

Video: Patricia en Jan Marrees over Restaurant MARREES in Weert

Volgend artikel

Michelin 2019: twee nieuwe tweesterrenrestaurants en twaalf keer één ster

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.