Nieuws

Michelin 2018: derde ster voor Inter Scaldes in Kruiningen

Inter Scaldes is Kruiningen is sinds maandag 11 december het derde driesterrenrestaurant van Nederland. Jannis en Claudia Brevet mochten onder luid applaus het podium op tijdens de presentatie van de Michelingids voor 2018 in het De La Mar Theater in Amsterdam.

‘Bloed, zweet en tranen, maar het is het allemaal waard.’ Mooie woorden van Jannis Brevet, die met partner Claudia nu deel uitmaakt van de absolute top wereldwijd.

De Leest en De Librije
Door de beloning voor Inter Scaldes telt ons land nu drie restaurants met de maximale bekroning van Michelin. De Leest in Vaassen van Jacob Jan Boerma en Kim Veldman en De Librije in Zwolle van Jonnie en Thérèse Boer hebben hun drie sterren behouden.

Twee sterren
Een nieuw tweesterrenrestaurant is er in Nederland niet bijgekomen. In de rode gids voor 2018 staan nu zestien eetgelegenheden met twee sterren.

Michelinster
Het aantal zaken met één Michelinster is nu 89. Zes restaurants mochten in Amsterdam het podium op om deze officieel in ontvangst te nemen. Deze nieuwkomers zijn:
The White Room in Amsterdam – Arturo Dalhuisen
Le Restaurant in Amsterdam – Jan de Wit
The Duchess in Amsterdam – Jeffrey Gras
AIR Republic in Cadzand – Alex Buiten en Nicolas Misera (Sergio Herman)
Fitzgerald in Rotterdam – Remco Kuijpers (chef) en Danny Gonzalez
Vista restaurant & food bar (Henrie van der Heijden)

De Nederlandse horeca telt nu 108 restaurants met minimaal één ster en 135 eetgelegenheden met een Bib Gourmand, de bekroning van Michelin voor een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit.

ChefsFriends feliciteert alle winnaars van harte met hun (nieuwe) ster.

Vorig artikel

David van Steenderen van Vineum Rotterdam ontvangt Michelin Award

Volgend artikel

Andere naam en nieuw concept voor HanTing in Den Haag

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.