Nieuws

Michel van der Kroft fan van Hollandse geitenbok

Een oer-Nederlands product en volledig gebruikt. Tweesterrenchef Michel van der Kroft van ’t Nonnetje in Harderwijk vertelt voor de camera van ChefsFriends over de Hollandse geitenbok, die hij in zijn geheel gebruikt in zijn keuken. In combinatie met schapenkaas uit zijn tweede vaderland: Portugal.

Een prachtig Nederlands product dat in Nederland nog maar weinig wordt gegeten, maar zeer smakelijk is, aldus Michel van der Kroft.

’t Nonnetje Harderwijk
De tweesterrenchef gebruikt het in zijn keuken en wil het verhaal van de geitenbok doorgeven aan zijn gasten.

De chef-kok van ’ t Nonnetje in Harderwijk gebruikt het volledige product en laat in de video ook zien hoe hij dat doet.

Portugal
Het Nederlandse product krijgt een Portugese twist. Uiteraard, want Michel heeft een grote voorliefde voor het Zuid-Europese land. En niet alleen omdat zijn vrouw er vandaan komt.

Hij heeft een Portugese schapenkaas verwerkt in een ravioli, én er wordt een Portugese wijn van Dirk Niepoort bij geserveerd.

Voortreffelijk gerecht
Zijn eerste kennismaking met de geitenbok was min of meer toevallig, maar daarna is Michel zich erin gaan verdiepen.

Onze conclusie: heel goed dat hij dit heeft gedaan. Het gerecht ziet er niet alleen prachtig uit, maar is ook voortreffelijk van smaak.

Benieuwd naar de opmaak van het bord, klik dan op deze link om de video te bekijken.

Vorig artikel

Signatuurgerecht ‘Van zee naar land’ van Rutger van der Weel

Volgend artikel

De lekkerste mossels op Instagram

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.