Nieuws

Metamorfose voor sterrestaurant Basiliek in Harderwijk

Restaurant Basiliek in Harderwijk krijgt deze zomer een andere uitstraling. Het aan de Vischmarkt gelegen restaurant, goed voor één Michelinster, ondergaat komende weken een metamorfose.

Zo worden de stalen balken in het restaurant vervangen door houten balken en wordt een deel van de muur bedenkt met boomschors.

De entree vanuit de hal naar het restaurant wordt geheel vervangen door een zwart roestvrijstalen frame met daarin geribbeld glas en een grote schuifdeur. Ook krijgt het restaurant prachtig nieuwe gordijnen en geheel nieuw tapijt, beide in een lichtere kleur dan dat nu is.

‘Ondanks dat het pand 500 jaar oud is willen we graag een stoere maar toch warme sfeer creëren, industrieel en natuurlijk materiaal gecombineerd. Alles in een moderne uitvoering van deze tijd met een knipoog naar vroeger. Dus de bakstenen muren blijven maar metaal, ouderwets glas, echte schors en houten balken zullen worden toegevoegd’, aldus eigenaar Rik Jansma.

Continue vernieuwen
Jansma vervolgt: ‘Restaurant Basiliek bestaat 10 jaar en in 2012 hebben we ook een serieuze verbouwing gehad. We zijn continue bezig met vernieuwen dus starten we op 25 juli met de interieurveranderingen. Op 12 augustus gaan we weer open’.

Een van de meest bijzondere veranderingen is de aankleding van een deel van de muur. Jansma: ‘We kiezen niet voor kurk, maar voor echte schors. Een lokale hovenier heeft schors verzameld en bewerkt. Deze schors is geïmpregneerd en wordt bevestigd aan de muur. Daarnaast verdwijnt de kenmerkende uil. Hiervoor komen afbeeldingen in de plaats die aangepast worden aan de seizoenen’.

Schuifdeur
Gasten krijgen na 12 augustus een ander ontvangst bij binnenkomst van het restaurant. Jansma: ‘Nu kijk je vanuit de hal het restaurant in. Straks komt er door de schuifdeur en het geribbelde glas wel licht naar binnen, maar zijn gasten niet direct zichtbaar. Dat verhoogt de sfeer in het restaurant’.

Restaurant Basiliek is lid van restaurantvereniging JRE Nederland, heeft een Michelinster, 16 punten in de restaurantgids GaultMillau en staat op plaats 60 in de Top-100 van Lekker. Het restaurant is vanaf september van dinsdag tot en met zaterdag vanaf 18.00 uur open voor diner. Lunch is op aanvraag.

Vorig artikel

Uitzicht keukenraam als inspiratiebron voor signatuurgerecht

Volgend artikel

Makreel met tomaat en avocado van ’t Klooster Wijk bij Duurstede

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.