Boeken

Met deze BBQ-boeken maak jij de ultieme pizza’s en burgers

Boeken – De échte BBQ’er schrikt niet van wat mindere temperaturen. Die voelt zich ook in de herfst en de winter op zijn best. En voor die die hard-fan zijn twee boeken op de markt gebracht: Het Ultieme Burgerboek en Het Ultieme Pizzaboek.

Beide boeken worden uitgegeven door Pig Butts en zijn van de hand van Zowie Tak, die in 2021 ook al tekende voor Het Ultieme Kamadoboek. Hij is een professionele chef-kok met meer dan vijftien jaar barbecue-ervaring.

Burgers

In Het Ultieme Burgerboek vertelt de auteur hoe je op de barbecue de sappigste burgers klaarmaakt. Hij deelt liefst 80 recepten met daarin het misschien wel populairste product voor op de barbecue.

Technieken

Zowie gaat dieper in op het smaakpalet van een burger en vertelt daarbij uitgebreid over het kiezen, malen, mengen en bakken van je vlees of vegetarische optie. Ook legt hij de verschillen uit tussen de barbecues, bespreekt hij veelvoorkomende termen en technieken, en deelt hij tips voor de lekkerste garnituren en drankjes bij je burger.

Pizza’s

Fan van pizza op de BBQ? Dan is ‘Het Ultieme Pizzaboek’ het naslagwerk dat jij nodig hebt. Zowie gaat in op de gouden elementen: deeg, saus en kaas. Hij vertelt uitgebreid over het kneden, opbollen en positioneren van het deeg, legt de verschillen uit tussen pizzaovens en barbecues, noemt onmisbaar gereedschap en geeft tips voor garnituren.

Recepten

Aan de hand van handige tips en 60 heerlijke recepten serveer je de lekkerste, meest krokante pizza’s, pinsa’s en calzones. Inclusief desserts (met pizza) en pizzasnacks. Beide boeken kosten 29,95 euro en zijn te koop in de (online)boekhandel en kookwinkel.

Als je deze link volgt, komt je uit op de website van Bol.com en steun je ChefsFriends als je een exemplaar bestelt.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts, Grape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Odille in Sint-Oedenrode wint prijs voor interieur

Volgend artikel

Genieten van friet met deze smakelijke varianten

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.