Menu Nostalgia met zeetong bij Puur Zee in Wijk aan Zee
Het menu Nostalgia van Puur Zee in Wijk aan Zee gaat op herhaling. Met in de hoofdrol zeetong. ‘Omdat de belangstelling zo overweldigend was vorig jaar en er eigenlijk niet zoveel gaat boven een perfect gebakken zeetong als die ook optimaal voorhanden zijn’, aldus eigenaren Cathy Moerdijk en Imko Binnerts.
‘Gewoon heerlijk smullen zonder frutsels en fratsels’, aldus Cathy Moerdijk en Imko Binnerts over het menu Nostalgia dat ze van zondag 24 november tot en met zondag 15 december serveren in hun restaurant Puur Zee in Wijk aan Zee.
Traditie
‘We hadden niet verwacht dat daar vorig jaar zoveel mensen op zouden reageren. En omdat er eigenlijk niet zo heel veel gaat boven een perfect gebakken zeetong op het moment dat die tongen ook optimaal voorhanden zijn, gaan we van het menu Nostalgia een traditie maken.’
Drie gangen
In dat menu van drie gangen speelt zeetong de hoofdrol. Gebakken met eigen jus en begeleid door huisgemaakte friet en kropsla. Het voorgerecht is PuurZee huisgerookte zalm met mierikswortelsaus en het dessert is een tarte tatin met vanilleroomijs.
Zondag
Alleen beschikbaar op zondag in de periode 24 november tot en met 15 december. Vooraf reserveren, is een voorwaarde. ‘We willen immers voor iedereen een super verse zeetong op tafel, dus kopen we alleen in voor wat er is besteld.’
Reserveren
De prijs van het menu bedraagt 45 euro. Voor meer informatie (over reserveringen) volg je deze link.
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining Online, Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Laurent Smedts Import en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.