Partnercontent

Meesterchocolatier presenteert bonbon met glühwein

Partnercontent – Wat hebben glühwein, Akense ‘Printen’-kruidkoek en Valrhona-chocolade gemeen? Dat ze volgens Geert-Jan Heesterbeek van la Fève in Maastricht heerlijk samengaan in een bonbon! En dus bedacht de Meesterchocolatier de ‘Aachener Dom’.

Wie glühwein zegt, denkt vaak direct aan de kerstmarkt. De ‘Aachener Printen’-kruidenkoeken, ontwikkeld in de zeventiende eeuw, zijn een typisch product gemaakt in Aken.

Geert-Jan Heesterbeek

Geert-Jan ging in de Duitse keizerstad met succes op zoek naar twee producenten. Oecher Glühwein is al 48 jaar actief in Aken en maakt haar glühwein van Winzer Dornfelder-rode druiven. Het familiebedrijf staat onder leiding van Marcel Schmitz.

‘Oecher Glühwein is een begrip in Aken en steevast partner van de Akense Kerstmarkt, die jaarlijks 1,4 miljoen bezoekers trekt’, aldus de Meesterchocolatier. ‘Qua sfeerbeleving is deze kerstmarkt ook één van de meest geliefde in Duitsland, omdat alles zich concentreert rondom de Dom van Aken en het eveneens imposante stadhuis.’

Kruidkoek

Voor de ‘Aachener Printen’-kruidkoek kwam Geert-Jan in contact met Lambert Printen, eveneens een familiebedrijf. Deze onderneming heeft een geschiedenis die teruggaat tot 1688. Rond 1820 maakte Henry Lambertz zijn variant op de typische Aachener Printen en kreeg Lambertz haar eigen ‘Printen-lijn’.

In 1978 trad familietelg Hermann Bühlbecker toe tot het bedrijf en onder zijn leiding en supervisie groeide Lambertz Printen uit tot een heus chocolade-imperium.

Lambertz-producten

Bühlbecker, bekend om zijn innovatieve kijk op marketing, wist zich in de voorbije decennia met veel wereldse persoonlijkheden te omringen die allemaal genieten van Lambertz-producten.

Onder hen bevinden zich de Amerikaanse oud-president Bill Clinton, Koning Charles III, diplomaat Henry Kissinger, Prins Albert, zanger Chris de Burgh en acteurs Alain Delon en Gerard Depardieu.

De Aachener Dom is verkrijgbaar in de webshop van la Fève chocolade & desserts en wordt in Aken en omstreken verkocht via Oecher Glühwein.

Vorig artikel

Koken met maaltijdboxen: een slimme keuze

Volgend artikel

Winter bij Pulitzer Amsterdam: kaasfondue en brunch

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.