Nieuws

Meer creativiteit door nieuwe koers Cucina del Mondo in Heerlen

Kunst doet iets met je. Dat blijkt wel weer. Want na de komst van de 7 street art kunstenaars bij Cucina del Mondo in Heerlen draaide het in het hoofd van chef Servais Tielman op volle toeren.

De kunstwerken zorgden voor zo’n boost aan inspiratie en creativiteit dat Servais het concept van het restaurant volledig veranderde. ‘Wat ik ervoer toen ik opnieuw mijn zaak binnenstapte, wil ik ook dat onze gasten ervaren’, vertelt Servais.

‘Wát een beleving was dat. Voortaan spreek ik de 7 zintuigen aan: smaak, geur, zicht, gehoor, tast, beweging en ja, ik wil hen ook uit hun evenwicht brengen.’

Waar eerst de kaart enkele maanden gelijk bleef met regelmatig een menu naast de kaart, wordt nu elke dag een avontuur. ‘Ik moet de ruimte hebben voor mijn creativiteit’, zegt Servais.

‘Als ik mooie producten kan krijgen, dan wil ik daar iets mee kunnen maken. Als ik een nieuwe techniek wil testen, dan wil ik dat doen. Er zitten zo veel smaken in mijn hoofd, die moet ik kunnen maken. Die wil ik delen met mijn gasten. Dan moet ik niet gebonden zijn aan gerechten die al 3 maanden op de kaart staan. Maar natuurlijk zijn er ook favorieten, van de gasten, maar zeker ook van mij; die blijven zeker bestaan.’

Deze nieuwe manier van werken betekent dat de “kaart” er bijna dagelijks anders uitziet. Natuurlijk hebben de gasten de keuze. Zo is er een menu met de “klassiekers” met zo’n 6 tot 10 gerechten, maar ze kunnen ook juist de totale uitdaging met de chef aangaan en kiezen voor nét nieuw ontwikkelde smaken en technieken.

Dit menu varieert tussen de 12 en 16 gerechten. Dan is er nog de keuze voor een combinatie van die twee: tradition meets innovation. Dan wordt het een avond met ongeveer 20 gerechtjes.

Wat de gast ook kiest, het wordt hoe dan ook altijd een feest. Voor elk zintuig. Vanzelfsprekend blijft het ook mogelijk à la carte te eten.

Het nieuwe concept bij Cucina del Mondo gaat in per 9 november. De prijzen van de menu’s variëren van 99 tot 169 euro.

Servais Tielman in Chef2Chef

Vorig artikel

Blog Nice to Meat: Ode aan de hamburger

Volgend artikel

Peter Gast helpt Café Americain in Amsterdam

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.