Nieuws

Masterchef-presentator Michiel van der Eerde opent restaurant C

Je kent hem ongetwijfeld van de tv-serie Masterchef Holland en misschien ook wel van zijn tijdelijke Amsterdamse eetgelegenheden Baut en Bautzuid: Michiel van der Eerde. Met zijn broer Lucas heeft hij begin deze maand aan de Wibautstraat in de hoofdstad de deuren geopend van restaurant C.

Bij restaurant C draait alles om graden Celsius. C staat voor koud en warm, diversiteit en dynamiek, toegankelijkheid en voor kwaliteit en service. Alles komt samen in C.

Amsterdam
De nieuwe eetgelegenheid met adres Wibautstraat 125 in Amsterdam is een initiatief van de broers Michiel en Lucas van der Eerde.

Michiel ken je ongetwijfeld als een van de presentatoren van Masterchef Holland, maar hij is ook de man achter de tijdelijke restaurants Baut en Bautzuid.

Broer Lucas heeft ruim twintig jaar ervaring in de media. Hij was onder andere commercieel verantwoordelijk bij MTV Networks Nederland.

Open keuken
Kloppend hart van restaurant C is een grote open keuken, met L’Atelier de Joel Robuchon in Londen als inspiratiebron.

Menukaart
De menukaart is ingedeeld in temperatuurzones van 0 tot 200 graden en met mooie kleine gerechten.

Daarbij gaat het niet alleen om het product zelf, maar ook en vooral om de bereidingswijze. C geeft nog meer aandacht aan verschillende garingen, waardoor gerechten in smaak en temperatuur ‘spot on’ zijn.

Cocktailbar
De zaak beschikt ook over een bar, gemaakt van messing, staal, hout en gerecycled leer. Cocktails spelen er de hoofdrol, en op advies kunnen bij de menu’s passende cocktails worden geserveerd.

Op de bovenverdieping is bovendien nog een ruimte gerealiseerd die kan worden ingezet voor evenementen tot 150 personen.

C is zes dagen per week geopend: van zondag tot en met donderdag van 10.00 tot 01.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 03.00 uur.

Vorig artikel

Proefschrift Wijnconcours: dit zijn de wijnen van het jaar

Volgend artikel

Wereldvoedseldag in Amsterdam met sprekers en talkshows

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.