Nieuws

Martijn Kajuiter naar hotel De Cantharel: ‘Direct een match’

Martijn Kajuiter is begonnen als operations manager bij Van der Valk-hotel De Cantharel in Ugchelen, nabij Apeldoorn. In die functie is hij, in samenwerking met Martijn van Dijk, verantwoordelijk voor alle f&b-activiteiten. Tijd om met hem te bellen. ‘Er was direct een match.’

Hoe ben je terechtgekomen in Ugchelen?
‘Ik ken Roger Rassin van de Irish Beef Club, hij werkt in het Van der Valk-hotel in Sassenheim. We raakten aan de praat en uiteindelijk werd ik benaderd door De Cantharel-eigenaar Bob Zeeuw van der Laan. Ik ben bij Huisje James gaan eten en heb in de organisatie rond gekeken. Er was direct een match.’

Leg die klik eens uit?
‘Bob is ontzettend bevlogen, wil graag stappen maken en heeft in het verleden bewezen goede concepten te kunnen neerzetten. De cultuur is enorm welkomend, het is een echt familiebedrijf en er is oog voor mensen. De ambitie is om de kwaliteit te verhogen onder leiding van general manager Anique Grievink, ook op het gebied van duurzaamheid. Dat gebeurt op een heel professionele manier, waarbij het niet gaat om mij, maar om het proces. Het hotel wil heel graag stappen maken en daar mag ik aan bijdragen.’

Waar ben je verantwoordelijk voor?
‘Voor alle f&b-activiteiten. Overigens ga ik dat samen doen met Martijn van Dijk, die is overgekomen van hotel Haarhuis in Arnhem. We hebben directe invloed op de inrichting van de toekomst. Met Huisje James zijn we actief in het hogere segment, maar we hebben ook een bistro en een restaurant. Met deze drietrap kunnen we iedereen bedienen. Van fine dining tot casual.’

Je kookte een Michelinster in Ierland, zien we je ooit nog terug in de keuken?
‘De keuken is mijn eerste liefde, maar mijn ambities reiken – inmiddels – verder. Bij WSHS in Gouda kreeg ik die mogelijkheid al en nu krijg ik die kans in Ugchelen. In een mooie organisatie vol ambities. Voor mij wederom een prachtige kans om mezelf opnieuw uit te vinden.’

Over WSHS gesproken: daar kon je alle f&b met een gerust hart achterlaten?
‘Absoluut. Ik ben op eigen verzoek vertrokken, omdat het nooit de bedoeling was er een ‘long term’-project van te maken. Ik kwam na mijn vakantie terug in Gouda en merkte dat alles liep en loopt. De organisatie staat en Remco (Kuijpers, RL) gaat als chef hartstikke goed. Ik ben daar dus niet meer nodig.’

‘Ik ben erg dankbaar dat ik met eigenaren Sharon en Lennart van Gastel dit ongelooflijk mooie project heb mogen opstarten en deel heb mogen uitmaken van iets unieks en bijzonders. Ik heb samengewerkt met zeer aardige en bevlogen mensen, maar het was tijd om verder te gaan. WSHS heeft een speciale plek in mijn hart en mijn taken en verantwoordelijkheden zijn bij Remco in goede handen. Nu ben ik vol energie begonnen aan een nieuwe klus.’

Lees ook:
Gouda heeft na kaas en stroopwafels nu ook WSHS, Coco en Lizz
Sterchef Remco Kuijpers versterkt keukenteam Martijn Kajuiter
Gorinchem krijgt ‘meest duurzame Van der Valk-hotel’

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrintWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Jeroen Sportel van Vive la Vie Chef van het Jaar bij JRE-Nederland

Volgend artikel

Rotterdam is met YANO een culinaire hotspot rijker

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.