Nieuws

Make-over voor Wereldmuseum Rotterdam

Restaurant Wereldmuseum in Rotterdam komt niet alleen uitgerust uit het zomerreces, maar ook vernieuwd. ‘We hebben een nieuwe kaart met een iets veranderd concept, het interieur is voorzien van lichte en modernere accenten en de zwarte brigade heeft nieuwe outfits’, aldus restaurantmanager Ingrid Buikema tegen ChefsFriends.

Restaurant Wereldmuseum, door Michelin bekroond met een ster, gaat met haar tijd mee en heeft de afgelopen maanden een make-over genoten.

Wim Severein
Sinds dinsdag 23 augustus genieten gasten van een concept, dat door chef-kok Wim Severein iets aangepast is naar ‘deze tijd’.

Ingrid: ‘De keuze is vergroot, omdat naast de à-la-cartegerechten nu ook alle gerechten van het Chefsmenu separaat gekozen kunnen worden.’

Chefsmenu
Voorheen was het Chefsmenu alleen beschikbaar als vier- of vijfgangenmenu, nu kan de gast die uitgebreid wil dineren kiezen voor vier, zes of acht gangen.

‘Deze portionering is iets kleiner, waardoor je nu ook de mogelijkheid hebt om ‘een hapje’ te komen doen in plaats van uitgebreid dineren. Maar uiteraard zonder daarbij concessies te doen aan de kwaliteit.’

Interieur
Het interieur is volgens de restaurantmanager heel subtiel veranderd. ‘De tafels met linnen en de comfortabele Endless-stoelen van Gelderland zijn gebleven, maar de klassieke velours-gordijnen zijn vervangen.’

Restaurant
‘De garderobekast heeft nu een boven- en onderkant, waardoor het licht van buiten door het hele restaurant kan en een scheidingswand heeft het pand moeten verlaten.’

Een extra koordgordijn in het midden van de zaak maakt het geheel wat ‘warmer’ en er is een rails met speciale spotjes gekomen die zijn gericht op de tafels. ‘Dat betekent meer licht, ruimte, frisheid en warmte. En acht extra zitplaatsen.’

Nieuwe bedrijfskleding
Die frisheid is volgens Ingrid doorgezet in de nieuwe bedrijfskleding, die mede mogelijk is gemaakt door Van den Assem, Suitsupply en Esprit.

‘Van zwarte basis naar marineblauwe basis, van pantalon naar chino voor de heren en vlotte jurkjes voor de dames en van colbert naar lichtgrijze vestjes.’

Minder klassiek
Ze omschrijft het resultaat als ‘minder klassiek, maar toegankelijker voor de gast en zeker wat betreft stijl passend bij de uitstraling.’

Michelinster
Restaurant Wereldmuseum Rotterdam is gevestigd aan de Willemskade. Het is door Michelin bekroond met een ster.

Lunch en diner
Van dinsdag tot en met zondag wordt er diner geserveerd. Lunchen kan op dezelfde dagen, uitgezonderd de zaterdag.

Reserveren kan door het sturen van een e-mail naar restaurant@wereldmuseum.nl of door telefonisch contact op te nemen via nummer (010) 270 71 85. Veel plezier!

Vorig artikel

Beluga Loves You bestaat 15 jaar: menu met klassiekers

Volgend artikel

Video ChefsRevolution: Jonnie Boer over Eneko Atxa

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.