Nieuws

Lunchen bij sterrestaurant Merlet met je eigen fles wijn

Een mooi initiatief van hotel-restaurant Merlet in Schoorl. Gasten kunnen inschrijven voor een viergangenlunch inclusief aperitief en koffie/thee op 16 januari, maar mogen aan tafel hun eigen wijn schenken. Het idee komt van een vaste gast, die het idee heeft meegenomen uit de Bourgogne.

‘La Paulee de Bourgonje, een unieke kans om die mooie wijn uit uw eigen kelder te schenken en te serveren aan familie of vrienden onder het genot van een heerlijke viergangenlunch’, legt Martin van Bourgonje van hotel-restaurant Merlet in Schoorl uit.

Bourgogne
Hij liet zich voor het idee inspireren door trouwe gast en vinoloog Gert Crum. Die laatste heeft het idee volgens Van Bourgonje meegenomen uit de Bourgogne.

Daar worden in de kelders van Château de Meursault al jaren eigen lunches georganiseerd waarbij gasten hun eigen flessen meenemen.

Schoorl
Nu gebeurt dat dus ook in Schoorl. De viergangenlunch inclusief een glas cava en koffie/thee vindt plaats op zondag 10 januari 2016. Een plek aan tafel kost 65 euro.

Reserveren kan door het sturen van een mail naar info@merlet.nl.

Jonathan Zandbergen
De keuken van het met één Michelinster bekroonde restaurant staat sinds 1 augustus onder leiding van Jonathan Zandbergen, die overkwam van Het Veerhuys in Almere.

Over de Drempel

Hotel-restaurant Merlet is eigendom van Martin en Carla van Bourgonje. Eerder dit jaar liet Carla voor de camera van ChefsFriends vier bijzondere plekken zien in de videorubriek ‘Over de Drempel’.

Vorig artikel

De geur van witte rijst: Indische eet- en kookherinneringen

Volgend artikel

Chapeau! Bloemendaal Restaurant van het Jaar volgens Grootspraak

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.