Nieuws

Lloyd Hotel krijgt Franse sterrenchef Gauthier op bezoek

Lloyd Hotel in Amsterdam krijgt de Franse sterrenchef Alexandre Gauthier op bezoek. Op 5 en 6 juni wordt er een volledig plantaardig menu geserveerd op onconventioneel servies en bestek, dat speciaal voor deze gelegenheid wordt ontwikkeld in samenwerking met tien kunstenaars.

Alexandre Gauthier is chef-kok van restaurant La Grenouillère in het Franse La Madelaine-sous-Montreuil. Het restaurant is bekroond met 2 Michelinsterren en staat op nummer 64 in The World’s Best Restaurants.

De Franse sterrenkok komt naar het Lloyd Hotel onder de noemer Experimental Gastronomy. Dit is een initiatief van Steinbeisser en Lloyd Hotel. Experimental Gastronomy biedt een unieke ervaring, waarbij samen met de gast de grenzen van eetgewoontes worden opgezocht.

Als jonge kok werkte Alexandre Gauthier bij verschillende beroemde Franse restaurants, maar besloot al in 2003 om La Grenouillère van zijn vader over te nemen. Waar Gauthiers vader zich sterk had gemaakt voor de traditionele Franse keuken, richt zijn zoon zich met een gemoderniseerd menu voornamelijk op ingrediënten uit het seizoen.

Voor Experimental Gastronomy serveert hij een puur-plantaardig menu (vegan), waarbij hij uitsluitend gebruik maakt van ingrediënten afkomstig van biologisch of biodynamisch teelt uit Nederland, België, Duitsland en Frankrijk.

Over Experimental Gastronomy
Waarom eten wij zoals wij eten, en kan dat ook anders? Vanuit deze vraag verkent Steinbeisser nieuwe manieren om bewust te eten. Zoekende naar antwoorden creëren tien kunstenaars in samenwerking met Steinbeisser nieuwe gebruiksvoorwerpen die de conventies doorbreken. Met unieke ontwerpen gemaakt van uiteenlopende materialen zoals klei, glas, hout en papierpulp, wordt de gast aan tafel verrast en uitgenodigd om eten vanuit een ander perspectief te benaderen.

Het event kost 150 euro voor 7 gangen tastingmenu inclusief drankarrangement. Reserveren voor 5 of 6 juni (start 19.00 uur) kan via info@steinbeisser.org. Het Lloyd Hotel is gevestigd aan de Oostelijke Handelskade 34 in Amsterdam.

Vorig artikel

Sunday Classics bij restaurant Lucas Rive in Hoorn

Volgend artikel

Opleidingsbehoefte in de horeca, MBO kan het niet alleen oplossen.

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.