Nieuws

Liveblog: dit doen restaurants in de strijd tegen het coronavirus

Restaurants zijn dicht tot maandag 1 juni. Hoe gaan zij om met de gedwongen sluiting en wat doen zij om toch omzet te genereren en jou te laten genieten van hun culinaire kunsten. In dit overzicht lees je waar jij terechtkunt en wat je kunt doen. Je suis horeca.

Heb jij een aanvulling op dit overzicht, laat het ons dan weten. Stuur jouw informatie naar rik@chefsfriends.nl.

Maandag 18 mei
Fris Haarlem
Chef-kok en eigenaar Rick May heeft een wekelijks wisselend driegangenmenu voor 30 euro, dat is uit te breiden met een extra tussengerecht (supplement 15 euro). Uiteraard af te halen, maar voor een kleine vergoeding is het ook mogelijk om je bestelling te laten bezorgen.
Restaurantfris.nl

Donderdag 14 mei
Noble ’s-Hertogenbosch
Bij het restaurant van sterchef Edwin Kats kun je terecht voor het viergangenmenu Noble@Home (45 euro). Bijpassende wijnen zijn beschikbaar. Bestellen kan via de website, daar lees je ook wat je geserveerd krijgt en wanneer je kunt afhalen.
Restaurantnoble.nl

Le Garage Amsterdam
Een heerlijk driegangenmenu van de chef, af te halen voor 35 euro per persoon van donderdag tot en met zondag. Bestellen voor dezelfde dag kan tot uiterlijk 16.00 uur via de website van het restaurant. Daar lees je ook meer over het menu.
Legarageamsterdam.nl

Bentinck Amerongen
Iedere vrijdag en zaterdag is er Bentinck’s Thuismenu (3 gangen 35 euro, 4 gangen 45 euro). De gerechten wisselen wekelijks en zijn te bekijken via de website van het restaurant. Daar kun je ook je bestelling plaatsen. Afhalen kan tussen 16.00 en 18.00 uur. Woon je in de regio, dan is bezorging ook mogelijk.
Restaurantbentinck.nl

Dinsdag 12 mei
Aan de Poel Amstelveen

Op zaterdag en zondag kun je bij de Aan de Poel Borrelbox bestellen. Deze is gevuld met kleine koude signatuurgerechten. Uitbreidingen zijn beschikbaar. Bestellen kan tot donderdag 15.00 uur, afhalen op zaterdag en zondag tussen 13.00 en 17.00 uur.
Aandepoel.nl

Vrijdag 8 mei
Merlet Schoorl
Mattijs Kaptein van grand café Bourgogne heeft een menu samengesteld om thuis van te genieten. Met daarin de beste producten uit de regio. Wat je bestelt, bepaal je zelf op basis van de geboden keuzes. Voor kinderen is een apart menu beschikbaar.
Merlet.nl

Donderdag 7 mei
Kasteel Maurick Vught
Sinds 5 mei kun je kiezen voor een high tea (21,50 euro per persoon) of een culinaire picknick (21,50 euro per persoon), beide takeaway. Op het menu luxe belegde broodjes, scones, salades, zoetigheden en desserts. Bestellen doe je via de website.
Kasteel-maurick.nl

Maandag 4 mei
Wiesen Eindhoven
Het Brabantse sterrestaurant wordt tijdelijk omgetoverd tot Traiteur by Wiesen. Op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag kun je uit tal van gerechtjes je eigen selectie maken. Beschikbaar vanaf donderdag 7 mei, te bestellen vanaf maandag 4 mei.
Wiesen-restaurant.nl

Joelia Rotterdam
De Tasting set by Mario Ridder kost 55 euro is op vrijdag, zaterdag en zondag af te halen in het restaurant aan de Coolsingel. Supplementen en wijnen zijn optioneel. Bij voorkeur een dag van tevoren voor 17.00 uur bestellen via WhatsApp (06-42771105). Ook mogelijk: een diner op locatie.
Joelia.eu

Pieters Restaurant Bergambacht
Pieters Thuismenu bestaat uit vier gangen en kost 38 euro per persoon. Extra’s zijn beschikbaar, evenals begeleidende wijnen. Wekelijks te bestellen vanaf maandag en beschikbaar op donderdag, vrijdag en zaterdag. Bestellen doe je via de website.
Pietersrestaurant.nl

Zondag 3 mei
Sal do Mar Rhenen
Smaken zoals je van de keuken gewend bent, maar dan met een twist. Wekelijks een wisselend driegangenmenu voor 30 euro, waarvan ook alleen het hoofdgerecht is te bestellen (16 euro). Een amuse en Zwitsers baguette met opgeklopte beurre noisette-boter zijn inbegrepen. Friandises en charcuterie zijn optioneel. Beschikbaar op donderdag, vrijdag en zaterdag, en telefonisch te reserveren (0317-613000).
Saldomar.nl

Voltaire Leersum
Enjoy ‘the parc’ at home met het driegangenmenu van restaurant Voltaire (37,50 euro). Beschikbaar van donderdag tot en met zondag, en naar wens uit te breiden met een keur aan extra’s, waaronder wijnen en cocktails. Bestellen kan tot 24 uur van tevoren. Zowel bezorging als takeaway.
Parcbroekhuizen.nl

Hemingway Bergen op Zoom
Het in het oudste hotel van Nederland gevestigde restaurant heeft een selectie gerechten voor thuis gemaakt, inclusief een keur een mooie en smakelijke wijnen. Voor de liefhebber is er huisgemaakte limoncello beschikbaar. Afhalen kan vanaf 9 mei.
Restauranthemingway.nl

Destino en Uit ’t Zuiden Rotterdam
Samen sterker, zo hebben beide Rotterdamse restaurants ongetwijfeld gedacht bij de lancering van de Feelgoobox. Vijf mediterrane gerechten en een fles Spaanse wijn. Beschikbaar voor lunch en diner. Er is ook een vegetarische variant.
Feelgoodbox.nl

Zaterdag 2 mei
Vista Willemstad
Bij dit sterrestaurant kun je sinds vrijdag 1 mei terecht voor een menu van vier gangen voor 45 euro. Desgewenst zijn extra’s en begeleidende wijnen en champagne beschikbaar. Beschikbaar op vrijdag, zaterdag en zondag. Een dag van tevoren bestellen en afhalen op de dag zelf.
Vistawillemstad.nl

Zheng Den Haag
Wie in een straal van vijf kilometer van dit restaurant woont, kan het thuismenu met verrassende ooster-Franse fusiongerechten bestellen. Gerechten waarin smaak, kennis, gezondheid en bereidingstechnieken van het oosten en westen worden gecombineerd. En altijd gemaakt van de meest verse en gezonde ingrediënten.
Restaurantzheng.com

Kasteel Kerkebosch Zeist
De gerechten van chef Devin Looijschelder, maar dan voor thuis. Omdat de chef het koken mist én omdat de Nederlandse telers, boeren, producenten en vissers een overschot hebben aan geweldige seizoensproducten ‘en we die niet willen verspillen’.
Kasteelkerkebosch.com

Dorset Borne
Een aspergebox, een ‘tower of joy’ of ambachtelijke vondelkoeken. Willem Dankers maakt er in het Twentse een feestje van tijden de gedwongen sluiting vanwege het coronavirus. Het aantal koeken bepaal je zelf, de twee andere opties zijn voor twee personen. Af te halen via de Dorset drive-thru.
Dorset.nl

Donderdag 30 april
Bolenius Amsterdam
Het sterrestaurant op de hoofdstedelijke Zuidas heeft een dinerbonnenactie. Tot 1 juni krijg je bij aankoop van een dinerbon vanaf 99 euro een gerecht met wine pairing (waarde 29 euro) aangeboden. Bestellen kan door het sturen van een e-mail naar info@bolenius-restaurant.nl. Geef daarin het gewenste bedrag aan.
Bolenius-restaurant.nl

Valuas Venlo
Het door Michelin met een ster bekroonde restaurant is begonnen met ‘Valuas 2 go’. Van maandag tot en met vrijdag kun je er terecht voor een broodje, soepje of tosti. ‘Gewoon lekker op het vuistje tijdens een wandeling of fietstocht, maar ook als zakenlunch voor op kantoor of voor de thuiswerkers. Afhalen kan tussen 11.00 en 16.00 uur.
Valuas-hr.nl

Da Vinci Maasbracht
Margo en Petro zijn gestart met een webwinkel, waarin je terechtkunt voor ‘verwencheques, verwenblikjes met marshmallows en bijzondere wijnen uit Petro’s Vinoteca’. Maar ook lees- en receptenboek Proeven van Bekwaamheid en wisselende items. Op dit moment zijn bestellingen enkel af te halen, later dit jaar wordt opsturen mogelijk.
Margo-thuis.nl

Woensdag 22 april
De Witte Zwaan De Bilt
Zeven dagen per week kun je online bestellen. Doe je dat voor 15.00 uur, dan kun je op dezelfde dag langskomen om af te halen. Er wordt een wekelijks wisselend driegangenmenu geserveerd voor 32,50 euro. Daarnaast heb je de mogelijkheid om te kiezen uit een aantal klassiekers.
Witte-zwaan.nl

Plantage 87 Oude Wetering
Op de website van het restaurant kun je terecht voor het takeawaymenu, dat bestaat uit een selectie van gerechten. Voor een volledige maaltijd is het advies om er twee of drie te bestellen per persoon. Afhalen kan van vrijdag tot en met zondag van 17.30 tot 19.00 uur. Desgewenst is een bijpassende wijn beschikbaar. Ook een optie: een bos tulpen. Daarmee wordt de kwekers in de directe omgeving een hart onder de riem gestoken.
Plantage87.nl

’t Vlasbloemeken Koewacht
Bestellen voor donderdag 20.00 uur, betekent dat je op vrijdag, zaterdag of zondag geniet van een menu voor thuis. Enkel afhalen, van vrijdag tot en met zondag tussen 15.00 en 17.00 uur. Het menu wisselt en uiteraard is er plek voor Oosterscheldekreeft en asperges.
Vlasbloemekenbijuthuis.com

Maandag 20 april
Savarin Rijswijk
Ieder week wordt een volledig menu samengesteld. Met als extra service-element, dat het servies wordt meegeleverd – en op een later moment weer wordt opgehaald. De prijs voor drie gangen bedraagt 35 euro.
Savarin.nl

Héroine Rotterdam
Het in het Industriegebouw gerealiseerde restaurant deelt kookvideo’s op Instagram. Om toch een stukje Héroine in huis te kunnen halen. Inclusief ingrediëntenlijst. Waag jij je daar liever niet aan? Dan heb je de mogelijkheid om een cadeaubon aan te schaffen. Kies zelf je bedrag of ga voor en van de volledig verzorgde menu’s.
Heroine.nl

Kawop Lochem
Van dinsdag tot en met zondag kun je in Lochem terecht voor het afhalen van je menu. Je kunt kiezen uit een aantal voor- en hoofdgerechten, charcuterie en/of een visplateau. Bijpassende wijnen zijn eveneens te bestellen. Wat ook mogelijk is: nu alvast online je cadeaubon bestellen.
Kawop.nl

Woensdag 15 april
De Leuf Ubachsberg
Michelle van de Bunt heeft een pakket van twaalf wijnen samengesteld, waarmee je thuis kunt genieten van enkele van ‘De Leuf’s favorites’. Het is een selectie van wijnen, die ze in het sterrestaurant graag schenken en waar de eigenaren in deze barre tijden zelf ook erg van genieten.
Deleuf.nl

Twenty 2 Apeldoorn
Steun eigenaren Paula en Gerwin door nu een cadeaubon aan te schaffen. Als je dat doet, dan profiteer je van een korting van 10 procent. Bestellen kan door het sturen van een e-mail naar info@restaurant-twenty2.nl of door te bellen met (055) 576 74 84. De bon wordt per post verstuurd.
Restaurant-twenty2.nl

Ratatouille Food & Wine Haarlem
Chef Jozua Jaring serveert sinds vrijdag 10 april een ‘tasty-thuismenu’, dat je in het restaurant kunt afhalen van vrijdag tot en met zondag. Het menu wisselt wekelijks en er geldt een maximum aantal. Op tijd bestellen is dus raadzaam.
Ratatouillefoodandwine.nl

MEI Amersfoort
Ben je fan van MEI of wil je ontdekken wat het concept inhoudt, koop dan een MEI-pas. Bij aanschaf van zo’n pas vanaf 50 euro, krijg je 20 procent cadeau. De waarde van dat cadeau kun je zelfs aan iemand anders schenken. Daarvoor wordt dan een tweede pas gemaakt.
Mei-amersfoort.nl

Vrijdag 10 april
Eden Valkenswaard
Bij het kersvers sterrestaurant in Brabant kun je terecht voor ‘Paradijs in huis’. Vanaf 22 april is een aspergemenu van vier gangen beschikbaar. Tot die tijd kun je op de website terecht voor een selectie van borrelsnacks, soepen en voor-, hoofd- en nagerechten.
Restaurant-eden.nl

Brasserie Marie Amsterdam
Vanaf Pasen tot het moment dat de deuren van de restaurants weer open mogen, koken en bereiden de chefs van de brasserie van hotel De L’Europe gerechten die jij kunt ophalen. De paasdagen staan in het teken van asperges. Twee gangen voor 19,50 euro per persoon.
Marieamsterdam.com

Ledeboer Almelo
Bij dit met een Bib Gourmand bekroonde restaurant kun je een zogeheten Koningsbox bestellen. Gevuld met de lekkerste producten voor een heerlijke brunch thuis op Koningsdag. Voor de kinderen zijn speciale kidsboxen beschikbaar. Zondag 26 april kun je ze ophalen of laten bezorgen.
Ledeboer-almelo.nl

’t Amsterdammertje Loenen aan de Vecht
Van woensdag tot en met zondag kun je in Loenen aan de Vecht terecht voor ‘Samen uit, samen thuis’. Er worden maximaal tachtig gerechten klaargemaakt. Je bestelling kun je afhalen of laten bezorgen.
Samenuitsamenthuis.nu

Vrijdag 3 april
Choux Amsterdam
Choux voor Thuis is een wekelijks wisselend doe-het-zelf driegangenmenu, dat kan worden opgehaald bij het restaurant. Chef Merijn van Berlo loodst je door de gerechten heen met een video die door middel van een QR-code kan worden gescand.
Choux.nl

De Fuik Aalst
Op vrijdag, zaterdag en zondag kun je in Aalst terug voor het afhalen van je menu. Dat kan tussen 16.00 en 18.00 uur. Ben je niet in de gelegenheid om langs te komen, dan kan in overleg een afspraak worden gemaakt voor bezorging.
Defuik.nl

’t Havenmantsje Harlingen
Steun het restaurant bij de Haven van Harlingen door een dinerbon aan te schaffen. Ga daarvoor naar de website van de eetgelegenheid van chef en eigenaar Marco Poldervaart.
Havenmantsje.nl

Woensdag 1 april
Daalder Amsterdam

De Daalder at Home takeaway is geopend! Op dit moment op vrijdag en zaterdag. Je bestelling voor de vrijdag moet je doorgeven voor donderdag 14.00 uur, je bestelling voor de zaterdag voor vrijdag 14.uur. Het menu van vijf gangen kost 59 euro per couvert.
Daalderamsterdam.nl

Gebroeders Hartering Amsterdam
Van woensdag tot en met zondag is het restaurant van 17.00 tot 21.00 uur open voor het afhalen van bestellingen. De bezorging wordt verzorgd door Uber Eats.
Gebr-hartering.nl

Restaurant Marrees Weert
Vanaf vandaag kun je jouw gastronomische afhaalgerechten bestellen voor donderdag, vrijdag en zaterdag. Vul het bestelformulier in op de website en doe dat minimaal 24 uur van tevoren.
Restaurantmarrees.nl

Bij Jef Den Hoorn (Texel)
Via de webshop VineWine kun je door gastvrouw Nadine Mögling geselecteerde wijnen in huis halen. En om het helemaal af te maken, bestel je ook een doosje met daarin super lekkere bonbons van de hand van chocolatier Pascal.
Vinewine.nl

Dinsdag 31 maart
HMB Restaurant Rotterdam

Op vrijdag, zaterdag en zondag kun je een driegangenmenu bestellen voor 35 euro. Voor wie dat wil, zijn er extra opties. Bestellen doe je via WhatsApp – (06) 44 45 79 27 – en in overleg is het mogelijk om je eten te laten bezorgen.
Hmb-restaurant.nl

Alma Oisterwijk
Geniet thuis van je favoriete gerechten uit de keuken van de bodega. Zeven dagen in de week. Je kunt je menu afhalen of laten bezorgen (tot een straal van 10 kilometer).
Alma.nl

Vrijdag 27 maart
La Provence Zaltbommel
Een regelmatig wisselend driegangenmenu (19,50 euro) met verse producten dat kant-en-klaar wordt geleverd. Thuis hoef je het alleen nog warm te maken. Bestellen kan telefonisch en het verzoek is om 24 uur van tevoren te bestellen.
La-provence.nl

Scherp Middelburg
Wil je Dhani en Mart Scherp steunen in deze heftige tijd, koop dan nu alvast het Vrienden van Scherp-arrangement en profiteer van een vriendenkorting. Via de webshop kun je kiezen voor een all-inmenu van vier, vijf of zes gangen. Voorkeur voor een dinerbon? Ook dat kan! Deze zijn beschikbaar voor aan vanaf-prijs van 25 euro.
Restaurantscherp.nl

Spetters Breskens
Laurent Smallegange heeft op vrijdag, zaterdag en zondag ‘gastronomie voor thuis’. Je kiest van een regelmatig wisselende kaart en kunt je bestelling afhalen in het restaurant of bij bakkerij St. Paulus in Sluis. Bij de bakker maak jij jouw menu vervolgens af door een dessert uit de vitrine te bestellen.
Restaurantspetters.nl

Het Bosch at the Waterfront Amsterdam
Wijnverkoop in de hoofdstad. Tijdens de ‘Het Bosch Covid Crisis Wijnverkoop’. Benieuwd naar wat er allemaal wordt aangeboden? Volg dan even de link hieronder.
Hetbosch.com

Donderdag 26 maart
De Loohoeve Schoonloo

Van donderdag tot en met zondag kun je genieten van De Loohoeve voor Thuis. Bij voorkeur afhalen, maar bezorgen is mogelijk. Het menu bestaat uit een voor-, tussen- en hoofdgerecht. Een dessert is optioneel.
Deloohoeve.nl

Tribeca Heeze
Bij het tweesterrenrestaurant van Claudia en Jan Sobecki kun je een cadeaubon kopen, die goed is voor een Verwen-arrangement. Dit is een compleet verzorgd menu van zes gangen inclusief aperitief, wijn-spijscombinaties, water en koffie- of theeservies. De kosten bedragen 125 euro per persoon.
Restaurant-tribeca.nl

Monarh Tilburg
Van dinsdag tot en met zaterdag is een thuismenu van vier gangen beschikbaar. De kosten bedragen 59 euro per persoon. Bestellen kan op bovengenoemde dagen van 13.00 tot 21.00 uur. Je bestelling kan worden bezorgd, maar afhalen is ook mogelijk. Schaf je een cadeaubon aan voor 11 april, dan ontvang je een extra tegoed van 20 procent op je voucher.
Monarh.nl

Aan de Zweth Schipluiden
Anjeta en Joris Peters verkopen een ‘I hate corona’-pakket voor 59 euro. ‘Boordevol knabbels, droge Friese worst, oude Reypenaer-kaas met kaasplankje, huisgemaakte limoncello en natuurlijk twee flesjes van de grote boosdoener.’ Wie een cadeaubon aanschaft met een minimale waarde van 250 euro, ontvangt het pakket gratis.
Aandezweth.nl

’t Amusement Arnhem
Estée Strooker bezorgt maaltijden aan huis vanuit haar andere zaak: eetwinkel Stroom. Heb je een voorkeur voor een bezoek aan het restaurant, bestel dan alvast je cadeaukaart.
Restaurant-amusement.nl

AIM Loosdrecht
In Loosdrecht is een heuse drive through gerealiseerd, waar je dagelijks terechtkunt van 16.00 tot 21.00 uur. Op de website van het restaurant kies je jouw voorkeuren van de à-la-cartekaart. Je wacht in de auto op je bestelling. Je eten laten bezorgen, is ook mogelijk. Wil jij je in eigen huis culinair laten verwennen, vraag dan naar de mogelijkheden van chef aan huis.
Restaurantaim.nl

De Karpendonkse Hoeve Eindhoven
Op vrijdag en zaterdag kun je ‘gerechten’, ‘maaltijdsoep’ en een fles huiswijn afhalen of laten bezorgen. Op de Facebookpagina van het sterrestaurant vind je het dagelijkse menu en bestellen doe je telefonisch via (040) 281 36 63. Voor 14.00 uur besteld, betekent dezelfde dag klaar.
Karpendonksehoeve.nl

De Librije Zwolle
Wie thuis van De Librije wil genieten, kan terecht in de webshop van Librije’s Winkel. Thérèse en Jonnie Boer hebben het assortiment uitgebreid met diverse varianten dressing, mosterd en azijn. Ontwikkeld in samenwerking met de Wijndragers. Producten die dagelijks worden gebruikt in de keuken van het driesterrenrestaurant. Wie een bestelling plaatst van meer dan 25 euro, ontvangt de grove mosterd van Jonnie cadeau.
Librije.com

Woensdag 25 maart
Rijnzicht Doornenburg
Broers Mike en Jim Cornelissen hebben een à-la-cartemenu voor thuis samengesteld. Je kunt – op dit moment – kiezen uit zes voorgerechten, vijf hoofdgerechten en drie desserts. Daarnaast zijn begeleidende wijnen en wat extra opties beschikbaar. Afhalen en bezorgen.
Rijnzicht.nl

De Dukdalf Woerden
Het thuisbezorgmenu van De Dukdalf bestaat uit drie gangen en kost 27,50 euro per persoon, met een minimale afname van twee couverts. Wie voor minimaal zes personen bestelt, ontvangt gratis een fles huiswijn. Wie voor 16.00 uur bestelt, kan er nog dezelfde avond van genieten.
Dedukdalf.nl

De Molenaar Onderdendam
Voor 15 euro bestel je een maaltijd, die je dagelijks tussen 17.30 en 19.00 uur kunt afhalen bij het restaurant. Er zijn dagschotels. Afrekenen kan online, maar ook ter plaatse. Voor het gerecht van de dag kijk je op de website.
Restaurantdemolenaar.nl

Zilt & Zoet Maartensdijk
Op vrijdag, zaterdag en zondag kun je in dit met een Bib Gourmand bekroonde restaurant een driegangenmenu afhalen. De kosten per couvert bedragen 27,50 euro en afhalen kan tussen 16.00 en 18.00 uur.
Restaurantziltenzoet.nl

De Beejekurf Venray
Je kiest voor een menu van drie (22,50 euro) of 4 gangen (31,50euro), dat je bij het restaurant kunt afhalen. Alle gerechten worden voorbereid aangeleverd en zijn voorzien van een fijne beschrijving, waarmee je thuis alles afmaakt. Wie dat wenst, kan er brood met boter, boer-en-soep en/of een flesje wijn bij bestellen.
Debeejekurf.nl

De Swarte Ruijter Holten
Voor 8 euro kun je ‘mee-eten met Erik’. Iedere dag wordt via de social media-kanalen van het restaurant een nieuwe maaltijd gedeeld. Kiezen van een kleine à-la-cartekaart is ook mogelijk en wie dat wil, kan vragen naar de mogelijkheden voor koken op locatie. Laten bezorgen kan in een straal van 10 kilometer rondom Holten.
Deswarteruijter.nl

De Boet Urk
Lekker Top 100-restaurant De Boet op Urk heeft een afhaalmenu zolang de deuren van de eetgelegenheid verplicht gesloten zijn. Je kunt kiezen voor soepen of salades, maar verder op de kaart ook hachee, een tapasschotel vis, een tapasschotel vlees, een desserts en lekkere dips. Bestellen kan alleen via app of telefonisch.
Restaurantdeboet.nl

Sizzles Apeldoorn
Als gast kies je uit de opties van het Thuisbezorgd Menu van dit met een Bib Gourmand bekroonde restaurant. Bestellen kan telefonisch en door het sturen van een e-mail. Je kunt je maaltijd laten bezorgen, maar ook zelf afhalen.
Sizzles.nl

Het Koetshuis Bennekom
In Bennekom hebben ze de eerste asperges van de koude grond en op zaterdag maken ze er soep van. Liever ‘à la flamande’? Dat kan ook! En voor wie uitgebreid wil dineren, is er de mogelijkheid een vijfgangenmenu all-in te bestellen. Beschikbaar vanaf 4 personen en minimaal twee dagen van tevoren reserveren).
Hetkoetshuis.nl

In den Rustwat Rotterdam
Bij het met een Bib Gourmand bekroonde restaurant van chef-kok en eigenaar Marcel van Zomeren kun je sinds dinsdag 24 maart terecht voor een culinair driegangenmenu (24,95 euro). Alleen afhalen.
Idrw.nl

Jaimie van Heije Restaurant Ouderkerk aan de Amstel
Jaimie is een dagelijkse home cooking-serie gestart op Instagram. Hij geeft virtueel kookles en bereidt simpele gerechten die je thuis kunt maken. Denk aan nasi en taco.
https://www.instagram.com/jaimievanheije/

Dinsdag 24 maart
Suzie’s & Van Aken Oegstgeest

Voor 32,50 euro geniet je van een driegangenmenu van het met een Bib Gourmand bekroonde restaurant. Opties om dit uit te breiden, zijn er volop: oesters, champagne, een taart, het kan allemaal. En alles wordt aan huis bezorgd.
Suziesenvanaken.nl

Maandag 23 maart
De Nieuwe Polderkeuken Stolwijk
Een smakelijke maaltijd voor jezelf, of voor iemand die het heel goed kan gebruiken. De lokale Voedselbank bijvoorbeeld, of iemand in een verzorgingshuis. Chef en eigenaar Frank Streefland biedt verschillende opties. Afhalen is mogelijk, bezorging eveneens. Wie voor minimaal 75 euro bestelt, ontvangt een waardebon van 20 euro voor een nieuwe bestelling of een volgend bezoek.
Polderkeuken.nl

Beluga Loves You Maastricht
Beluga Loves You heet de komende weken Beluga Serves You. Chef en eigenaar Servais Tielman heeft een menu van drie gangen (35 euro) en enkele zogeheten specials gemaakt, dat je kunt afhalen of kunt laten bezorgen (van woensdag tot zondag) in Maastricht en omgeving. Bijpassende wijnen zijn beschikbaar.
Belugalovesyou.com

Herberg Onder de Linden Aduard
Sterchef Steven Klein Nijenhuis en Tanja Tuinstra hebben een sociaal element toegevoegd aan hun takeaway en delivery. Per gekocht menu – drie gangen voor 45 euro – gaat één maaltijd naar iemand in de vitale sector. Alleen doneren kan ook. Per 5 euro geeft de chef-kok en eigenaar een maaltijd weg. Je bestelling geef je minimaal één dag van tevoren door.
Herbergonderdelinden.com

Tante Kee Kaag
Omdat Tante Kee een positief mens is, heeft ze een ‘Achter de wolken schijnt de zon’-arrangement geïntroduceerd. Voor een bedrag van 100 euro per persoon kun je nu een cadeaubon aanschaffen, die na 6 april goed is voor een volledig verzorgd diner van vijf gangen voor de prijs van vier. Je krijgt een extra gang inclusief bijpassende wijn als waardering voor het feit dat jij het restaurant nu een warm hart toedraagt.
Tantekee.nl

’t Amsterdammertje Loenen aan de Vecht
Sinds maandag 23 maart kun je zeven dagen per week thuis genieten van gerechten uit de keuken van sterchef André Gerrits. Iedere week is er een nieuw menu, dat bestaat uit een voor- en een hoofdgerecht en 17.50 euro per persoon kost. ‘Gerechten die wij en onze kinderen erg lekker vinden en waarvan we zeker weten dat jullie er ook van zullen genieten’, aldus de chef.
Samenuitsamenthuis.nu

Fitzgerald Rotterdam
Het restaurant van Danny Gonzalez bestaat vijf jaar in een periode dat de deuren verplicht gesloten zijn. Geen groot feest dus, maar een lege zaak. Jij kunt de ondernemer laten zien dat je aan hem denkt door de cadeaubon ‘De stilte voorbij’ aan te schaffen. Voor iedere 100 euro krijg je 25 euro cadeau. Heb je wensen op het gebied van wijn? Laat het weten en er wordt contact met je opgenomen.
Restaurantfitzgerald.com

Zaterdag 21 maart
Restaurant Fris Haarlem

Iedere week is een vast menu van drie gangen beschikbaar. De kosten bedragen 30 euro. Bestellingen kunnen dagelijks worden gedaan tot 21.00 uur voor de volgende dag. Bezorging is mogelijk tot 10 kilometer rondom het restaurant. Woon je verder weg, neem dan even contact op.
Restaurantfris.nl

De Burgemeester Linschoten
Chef Sander Spruijt bij jou achter het fornuis. Dat is al mogelijk vanaf twee personen. Sander en team zorgen voor een avondje uit in eigen huis, uiteraard met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM. Interesse? Stuur dan een e-mail naar info@deburgemeester.nl.
Deburgemeester.nl

De Herberg van Smallingerland Rottevalle
Maak het gezellig met de borrelbox en geniet thuis van al het heerlijks van De Herberg. Gevuld met tapas en te bestellen vanaf twee personen (29 euro). Per extra persoon bedragen de extra kosten 12,50 euro. Voor 8,75 euro heb je er een fles heerlijke witte of rode wijn bij.
Herbergvansmallingerland.nl

Restaurant Chocolat Breda
Wil je een steentje bijdragen, bestel dan nu alvast online een cadeaubon. Deze ontvang je in je mail en je kunt er een reservering mee maken voor een datum na maandag 6 april.
Restaurant-chocolat.nl

De Kleine Toren van Baarland
Thuis genieten van heerlijke amusegerechten. Mix & match de gerechten en bezorg jezelf een heerlijk culinair moment in eigen huis. Al helemaal klaargemaakt en biologisch afbreekbaar verpakt. Bij besteding van 90 euro krijg je een fles wijn cadeau. Bestellen kan dagelijks tot 15.00 uur, afhalen en bezorgen is mogelijk van woensdag tot en met zondag tussen 17.00 en 19.00 uur.
Dekleinetoren.nl

Vrijdag 20 maart
Villa la Ruche Voorburg

De lekkerste Villa la Ruche-gerechten zijn op vrijdag en zaterdag af te halen of te laten bezorgen in de regio groot Den Haag. Een menu van vier gangen kost 40 euro. Begeleidende wijnen worden met een korting van 25 procent aangeboden. Op de website van het restaurant kun je terecht voor het menu en het plaatsen van een bestelling.
Villalaruche.nl

Céline Nieuwegein
Heel hip, maar op een eenvoudige maar Céline waardige wijze serveert het team van (voorlopig) donderdag tot en met zondag takeaway. Bestellen kan online, telefonisch en via e-mail, afhalen tussen 17.30 en 19.30 uur. Op de website kun je het menu bekijken.
Restaurantceline.nl

De Treeswijkhoeve Waalre
Dick Middelweerd heeft al een aantal jaren Trees voor Thuis. Dat zijn dagverse maaltijden, bereid met producten uit het seizoen. Daar heeft de chef tijdelijk een speciaal De Treeswijkhoeve-menu aan toegevoegd. Met keuze uit twee voor- en twee hoofdgerechten.
Treeswijkhoeve.nl

Donderdag 19 maart
Restaurant Landgoed Groenendaal Heemstede
Om toch het ‘lekker uit eten’-gevoel in stand te kunnen houden, koken chef René Haak en zijn brigade dagelijks zeven favoriete gerechten om uit te kiezen. Voor iedereen die thuis ‘op z’n Groenendaals’ wil eten. Een menu van twee gangen kost 24 euro per persoon. Wie drie gangen wil, betaalt 29 euro.
Landgoedgroenendaal.nl

Carelshaven Delden
De komende weken kun je een Carelshaven Friends Voucer aanschaffen. Voor 200 euro koop je een all-inarrangement van 5 gangen met een waarde van 230 euro. Een aperitief, tafelwater, wijn en koffieservies zijn inbegrepen. De tegoedbon is online te bestellen en is twee jaar geldig.
Carelshaven.nl

Villa Ruimzicht en LEV Foodbar Doetinchem
De lekkerste gerechten van twee chefs, maar dan thuisbezorgd. Zin in lekker boerenbrood met een dip van tuinkers? Of sticky ribs en een dubbeldeal burger? Villa Ruimzicht en broertje LEV bezorgen jouw bestelling aan huis.
Levfoodbar.com

’t Nonnetje Harderwijk
Tweesterrenrestaurant ’t Nonnetje in Harderwijk bakt de komende weken iedere vrijdag en zaterdag verse warme ‘Pastel do Michel’ bakken. Dit is een hemels zoet pasteitje met knisperend krokante roomboterbladerdeeg aan de buitenkant en als vulling een smeuïge crème die is geparfumeerd met kaneel en de schil van citroen. Afhalen en bezorgen tussen 11.00 en 18.00 uur. Kosten: 1,50 per stuk en vier voor 5 euro.
Hetnonnetje.nl

Allemansgeest Voorschoten
Vanaf vrijdag 20 maart kun je thuis van een aantal specialiteiten genieten. Voor de keuzes en het plaatsen van een bestelling, ga je naar de website van het restaurant. Je kunt kiezen voor bezorging en afhalen. Voor 16.00 uur bestellen, betekent dat alles de volgende dag geleverd wordt.
Allemansgeest.nl

De Watermolen Velp
Het thuismenu van Lisanne en Raymond Kluit bestaat uit een smakelijke selectie voor-, hoofd- en nagerechten. Je gaat naar de website van het restaurant, maakt je keuzes, mailt (info@de-watermolen.nl) of belt je bestelling door (06-53 86 84 54) en kunt deze afhalen of laten bezorgen.
De-watermolen.nl

De Groene Lantaarn Staphorst
Het tweesterrenrestaurant biedt jou de gelegenheid een dinerbon van 125 euro aan te schaffen die na 6 april een hogere waarde vertegenwoordigt. Maak je een reservering, dan geniet je van een menu van zes gangen inclusief wijnen, water en koffieservice (waarde 210 euro). Let op: niet geldig op zaterdagavond. Reserveren kan telefonisch: (0522) 46 31 16.
Degroenelantaarn.com

Woensdag 18 maart:
Het Oude Dykhuys Lisserbroek
De ‘thuis kaart’ is een afspiegeling van de kaart in het restaurant en loopt met de seizoenen mee. Je kunt kiezen voor een diner of een lunch, een enkele maaltijd is eveneens beschikbaar. Als je voor 12.00 uur bestelt, dan kun je jouw bestelling dezelfde dag nog afhalen of laten bezorgen. Naast de gerechten zijn twee thuiswijnen beschikbaar.
Hetoudedykhuys.nl/thuiskaart

Bij Erik Leidschendam
De takeaway van Bij Erik is zeven dagen per week beschikbaar. De beschikbare gerechten zijn à la carte te bestellen of als menu. Voor drie gangen betaal je 29,50 en voor vier gangen 35 euro.
Bijerik.nl/takeaway

Dinsdag 17 maart:
De Lindehof Nuenen
De koks van het restaurant van Soenil Bahadoer komen graag naar je toe voor het verzorgen van een diner of lunch. De prijs per persoon bedraagt 200 euro. Daarvoor geniet je van champagne, vijf gangen en bijpassende wijnen. Uitsluitend telefonisch te reserveren. Wie wil dat de tweesterrenchef er zelf bij is, betaalt een kleine toeslag.
Restaurant-delindehof.com

Monarh Tilburg
Vanaf woensdag 17 maart kun jij je menu voor thuis bestellen via de website van het restaurant. Er is een menu van vier gangen beschikbaar, maar je kunt ook je eigen diner samenstellen. Inclusief bijpassende dranken. Bestellen kan alleen telefonisch tussen 15.00 en 21.00 uur. Je kunt kiezen voor afhalen of bezorgen (Tilburg, Goirle).
Monarh.nl

Central Park Voorburg
Op de website van het restaurant kies jij het driegangenmenu (24,95 euro) van jouw voorkeur en heb je ook nog een aantal à-la-carte- en drankopties. Vandaag besteld, is vandaag in huis! Voor de bezorging werkt eigenaar Joey de Kruijff met partner BMW, en hij komt je bestelling zelf bezorgen.
Centralparkvoorburg.com

Hofstede de Blaak Tilburg
Om gasten toch van de gerechten te laten genieten, is een ‘thuisbezorging menu’ samengesteld. De gerechten zijn telefonisch te bestellen tot 19.00 uur en worden dagelijks bezorgd tussen 18.00 en 19.00 uur.
Hofstededeblaak.nl

Klavertje Vier Vierhouten
Op de website hebben eigenaren Laura van Putten en Rieno Bos met het thuismenu gepubliceerd. Je kiest van de kaart (wijn eveneens beschikbaar), belt je bestelling door, spreekt een aflevertijd af en ontvangt een betaalverzoek. Na betaling wordt je bestelling thuis afgeleverd, mits je woont in de omgeving van Vierhouten.
Klavertjevier.nl

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl , Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

’t Pakhuus op Texel heropent met nachtelijk ‘kick-off-diner’

Volgend artikel

Slow Food Vision (2): De Ark van de Smaak

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.