Nieuws

Limburgse St. Martinus maakt huiswijnen voor Oostwegel Collection

Een mooie Limburgse samenwerking: Stan Beurskens van wijnhuis St. Martinus uit Vijlen heeft zeven huiswijnen gemaakt voor Oostwegel Collection. Al deze wijnen zijn exclusief verkrijgbaar in de restaurants en hotels van het familiebedrijf.

De Limburgse wijnen zijn gerealiseerd in samenwerking met de sommeliers, chefs en vrienden van Oostwegel Collection. Daarvoor is gebruikgemaakt van de druiven van wijngaard WIJland van Château St. Gerlach in Valkenburg. Deze wijngaard is 3,5 hectare groot.

Vanaf een nieuwe houten uitkijktoren heb je een adembenemend uitzicht over de wijngaard, de groente- en kruidentuin en het Geuldal.

Duurzaam
Alle wijnen zijn duurzaam geproduceerd en opgedeeld in drie categorieën. Wijn 265 bestaat uit een witte wijn, een rode wijn en een rosé, deze zijn lichter van smaakprofiel. De tweede categorie is Hommage, deze heeft een witte en een rode wijn. Wijnen die voller van smaak zijn en op hout hebben gerijpt. De witte wijn is vernoemd naar Judith en de rode wijn naar Camille sr.

De derde en laatste categorie heet Mosaïc. Daarin zitten twee mousserende wijnen die volgens de traditionele methode zijn gemaakt.

Camille Oostwegel
‘We zijn heel blij met de samenwerking met Stan’, zo laat eigenaar Camille Oostwegel jr. weten aan ChefsFriends. ‘Beide bedrijven hebben vakmanschap en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Met deze samenwerking hebben we echt een onderscheidend aanbod.’

Stan Beurskens
Stan Beurskens laat weten dat dit hem een kans biedt om het vakmanschap en de innovatiekracht op te schalen, omdat hij meer wijnen kan maken van de percelen die hij erbij heeft gekregen op het WIJland.

‘Daarnaast kijken we er naar uit om met het team van Camille de wijnen te blijven ontwikkelen en de gasten van Oostwegel Collection onvergetelijke herinneringen mee te geven.’ Onder de vlag van Oostwegel Collection vallen Château St. Gerlach, Winselerhof, Château Neercanne, Kruisherenhotel Maastricht en het concept Villas & Residences.

Lees ook:
Met korting naar masterclass van wijnmaker Stan Beurskens
Château Neercanne kondigt nieuwe Chef de Cuisine en Maître d’Hôtel aan
Blog: Maastricht is onthaasten om de hoek

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nlKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting) en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Favoriete delicatessenwinkels in Noord-Holland van Luc Kusters

Volgend artikel

Foto’s: The Market Hotel opent in Groningen

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.