Nieuws

Lifestylehotel QO Amsterdam geopend

QO in Amsterdam is open. Het lifestylehotel in het Amstelkwartier heeft als kenmerk luxe en circulariteit.

Elk innovatief aspect van het QO is ontworpen om een positieve impact op de wereld te creeren en de beleving voor de gasten – zowel reizigers als de lokale gemeenschap – zo aangenaam mogelijk te maken.

Het hotel heeft een kas op het dak tot een bewegende gevel en energiebesparende constructie. General manager Inge van Weert wil dat het QO anders is dan andere lifestylebestemmingen.

Plezier
‘Een compromis tussen luxe en duurzaamheid zou niet nodig moeten zijn. Sterker nog, wij willen laten zien dat deze goed hand in hand kunnen gaan. Daarom zijn we tot het uiterste gegaan om ervoor te zorgen dat elk element van het QO niet alleen duurzaam en circulair goed doordacht is, maar ook bijdraagt aan het plezier, de sfeer en de energie die we de gasten in ons hotel willen laten beleven’, aldus Inge.

Een van de meest zichtbare circulaire elementen van het 21 verdiepingen tellende ‘living building’, is de innovatieve bewegende gevel. Deze ‘intelligente façade’ bestaat uit bewegende panelen aan de buitenzijde van de ramen die, als de gast niet in de kamer is, reageren op het buitenklimaat.

Revolutionaire klimaatbeheersing
Zo zorgen ze voor extra isolatie op koelere dagen of laten zonlicht binnenstromen voor verwarming, zodat de kamer altijd op een aangename temperatuur blijft. Deze revolutionaire klimaatbeheersing zorgt voor aanzienlijk minder energieverbruik voor verwarming en koeling.

Zeventig meter onder de grond bevindt zich het energieopslagsysteem van het hotel, dat verwarmd water uit de zomermaanden opslaat en gebruikt om het hotel weer op te warmen als de temperatuur weer daalt.

Daarnaast zorgt een raampartij van vloer tot plafond, en het feit dat alle installaties in het midden van het gebouw geplaatst zijn, ervoor dat ruim 80% van de lichtvoorziening in het gebouw van natuurlijk daglicht komt en er met name overdag minimale elektrische verlichting behoeft.

Dutch Cuisine
Het QO is er niet alleen voor de hotelgasten, maar vooral ook voor de buurt. Op de begane grond van het gebouw komt ‘Dutch Eatery’ Persijn, waar de vernieuwende ‘Dutch Cuisine’ centraal staat.

Op de 21e verdieping heeft men vanuit de bar Juniper & Kin een prachtig panoramisch uitzicht over Amsterdam. Hier kan men straks genieten van heerlijke cocktails in combinatie met een selectie van kleinere gerechten.

Een deel van de kruiden, groenten, fruit en zelfs vis, komen uit de eigen kas op het dak. Een unieke ruimte die inspeelt op de trend van ‘urban farming’. De hightech kas maakt gebruik van de nieuwste technologieën. In het vrijwel circulaire aquaponics systeem, scheiden de vissen voedingsstoffen uit die een biologische voedselbron voor de planten vormen en de planten zuiveren het water voor de vissen.

Voedingsopties
Op de 20ste verdieping bevindt zich Embody, een holistische wellbeing studio die de nieuwste trends op het gebied van fitness en wellness biedt, met een breed scala aan lessen, holistische persoonlijke training en intieme groepstraining, voedingsopties en mindfulness.

De eerste verdieping biedt 482m2 aan creatieve en multifunctionele ruimtes, perfect voor meetings en events. De acht aparte ruimtes zijn vernoemd naar bijzondere pioniers op het gebied van duurzaamheid en circulariteit.

Naast de mogelijkheid van een traditionele meeting biedt het QO een aantal livingroom-style brainstorm ruimtes. Meetings kunnen gecombineerd worden met bijvoorbeeld een bezoek aan de kas of een mindfulness workshop in de wellbeing studio Embody.

Het hotel, restaurant en de bar worden afzonderlijk gerund en hebben elk hun eigen onderscheidende identiteit. QO is gevestigd aan de Amstelvlietstraat 4 in de buurt van het Amstel Business Park.

Vorig artikel

Aspergearrangement bij Hostellerie De Hamert in Wellerlooi

Volgend artikel

Koningsmenu bij Brasserie DenK tijdens Koningsdag

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.