Nieuws

Leon Mazairac terug in de keuken bij restaurant De Zusters

Leon Mazairac keert terug in de restaurantkeuken. De oud-chef van Podium onder de Dom in Utrecht wordt verantwoordelijk voor De Zusters, gelegen op Buitenplaats Doornburgh in Maarssen in een gebouw dat voorheen dienst deed als klooster. De voormalige Belofte van het Jaar van Gault&Millau kookt er samen met Roy Wiggers.

In het voormalige klooster op Buitenplaats Doornburgh in Maarssen opent binnenkort restaurant De Zusters.

Podium onder de Dom
Twee bevlogen chefs met Utrechtse roots, voorheen betrokken bij Luce en Podium onder de Dom, gaan koken volgens het table d’hôtes-principe: een vijfgangenmenu met voornamelijk streekproducten voor een vaste prijs.

Roy Wiggers
De twee die verantwoordelijk worden voor de keuken, zijn Leon Mazairac en Roy Wiggers. Vanaf 18 oktober wordt er proefgedraaid en zijn gasten welkom om te komen ‘voorproeven’.

‘Het wordt een ontspannen, culinaire avond met hoogwaardige producten uit de omgeving en – binnenkort ook – de eigen moestuin’, aldus Leon over het concept.

Lange tafels
Net als in de tijd van de zusters dineren gasten aan lange tafels in de refter en wordt de avond afgesloten met koffie en thee in de huiskamer.

Vaste prijs
Voor een vaste prijs kunnen gasten genieten van een uitgebreid vijfgangendiner met bijbehorende dranken.

Roy: ‘We hebben ons laten inspireren door de natuur op Doornburgh en het leven in een klooster. Er wordt dan ook volop geëxperimenteerd met de mogelijkheden van deze unieke plek.’

Kennismaken
Tot december wordt het diner aangeboden voor een gereduceerde prijs van 60 euro. Een uitgebreid diner van vijf gangen voor 40 euro en de bijbehorende dranken (aperitief, wijn, water, koffie en thee) voor 20 euro.

Reserveren
Voor reserveringen en meer informatie kun je terecht op de website van restaurant De Zusters. Het concept wordt geëxploiteerd in opdracht van MeyerBergman Erfgoed Groep, de nieuwe eigenaar van Doornburgh. Deze onderneming is tevens eigenaar van Paleis Soestdijk en de Westergasfabriek.

Vorig artikel

‘Wild eten in de Achterhoek’ bij meer dan twintig restaurants

Volgend artikel

Wijnproeverij met lunch bij restaurant De Lindenhof in Giethoorn

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.