Nieuws

Lekker 30 oktober, Gault&Millau 6 november en Michelin 11 december

De drie grootste culinaire gidsen hebben bekendgemaakt wanneer ze hun nieuwe edities presenteren. De uitgave met daarin de Lekker Top 100 wordt maandag 30 oktober gelanceerd. Een week later (6 november) is het de beurt aan Gault&Millau en Michelin sluit de rij op maandag 11 december.

November gidsenmaand gaat niet helemaal meer op, maar nog steeds draait het in die periode om de lancering van de drie grootste gidsen.

Top 100
Lekker500 van Pijper Media in Groningen bestaat in 2017 veertig jaar. Om dat te vieren, wordt één dag een restaurant geëxploiteerd bij Boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Maandag 30 oktober kun jij je laten verwennen door Nederlandse chefs, die een driegangendiner bereiden. Op die dag staat ook de presentatie van de nieuwe gids en de Lekker Top 100 gepland.

Awards
Gault&Millau presenteert niet alleen een nieuwe gids, maar reikt jaarlijks ook awards uit aan personen en bedrijven. De gids werkt volgens een puntensysteem, waarbij twintig de maximale score is. Award en gids worden gepresenteerd tijdens de Gastronomie/Fine Food Professional in de Jaarbeurs Utrecht.

Sterren
Michelin sluit de ‘gidsenmaand’ maandag 11 december af, als in het De La Mar Theater in Amsterdam de mutaties bekend worden gemaakt. Inclusief lancering van de nieuwe gids.

Wij wensen alle restaurants en genomineerden veel succes de komende weken. Via ChefsFriends houden we je uiteraard op de hoogte.

Vorig artikel

Nederland heeft beste internationale Jamie’s Italian-restaurant

Volgend artikel

Oriëntaals en origineel bij jubilerend Restaurant O&O

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.