Nieuws

Leerling-kok wordt chef in de keuken van Zuiver op Vlieland

Joël van der Heide is de nieuwe chef-kok van Zuiver op Vlieland. Hij begon in 2017 als leerling-kok in het restaurant op één van de Waddeneilanden en is vorig jaar teruggekeerd om – uiteindelijk – het stokje over te nemen van Robert Buurma.

Eigenaren Annemieke Kruit en Roland Bakker laten weten al die tijd contact te hebben gehouden met Joël (links op de foto). ‘Wij hebben hem altijd gewaardeerd om zijn ondernemersgeest. Er is veel onderling vertrouwen, daarom hebben we vanaf het begin de wens uitgesproken om ooit samen een vestiging te beginnen. Met de beslissing van Robert om te verhuizen, was één en één twee.’

Robert Buurma
Joël startte als leerling bij Zuiver en werkte in die periode samen met Robert (rechts op de foto). ‘Dankzij die samenwerking en mijn stages bij diverse gerenommeerde bedrijven, heb ik mijn eigen smaakpallet ontwikkeld. Ik kijk er naar uit om dit in de keuken toe te passen. Zuiver blijft uiteraard zuiver: pure smaken, lokale producten en culinaire verrassingen.’

In januari vindt een kleine verbouwing plaats en op 1 februari start Joël als chef. Robert treedt per 1 februari in dienst van Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag, waar hij de rechterhand wordt van chef Arjan Bisschop.

Lees ook:
Robert Buurma rechterhand Arjan Bisschop bij Landgoed Lauswolt
Acht keer goed eten, drinken en slapen op de Waddeneilanden
Vijf bijzondere plekken waar kaas wordt gemaakt

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Modeontwerpers inspireren patissiers Waldorf Astoria Amsterdam

Volgend artikel

Kloof tussen boer en burger volgens Nel Schellekens en boerin Suzanne Ruesink

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.