Blog

Le Petit Chef introduceert 3D-animatie bij Novotel in Hoofddorp

Investeren in crisistijd! Hotel Novotel Amsterdam Schiphol Airport in Hoofddorp doet het. In comfort, in mogelijkheden voor de (privé)gast en in beleving. In de laatste categorie past Le Petit Chef, een diner met 3D-animatie. Rik mag op bezoek bij ‘de kleine chef’.

‘Ineens stond ’ie bij ons voor de deur, of we plek hadden in de keuken?’ Onze culinaire reis onder leiding van Eef is zojuist begonnen. ChefsFriends is uitgenodigd voor een bijzonder 3D-diner: middels een tafelprojectie door twee 4K-projectoren ontdekken we het verhaal van Le Petit Chef. Klein – slechts zo’n 4 tot 5 millimeter – maar desondanks een baas in de keuken.

Novotel Amsterdam Schiphol Airport
De culinaire reis vindt plaats in de private dining-ruimte van Novotel Amsterdam Schiphol Airport in Hoofddorp. Eigendom van Borealis, geëxploiteerd door Accor.

General manager Floris Licht ontvangt ons met trots. En terecht, want eenmaal binnen herinnert niets meer aan de drukte die er buiten heerst onder de rook van luchthaven Schiphol.

B-house
De lobby is indrukwekkend, met als blikvanger het gloednieuwe B-house. ‘De eigenaar durfde het aan in coronatijd stevig te investeren in het hotel’, vertelt Floris. Door het vele glas ziet het er prachtig en uitnodigend uit.

Dat laatste blijkt ook het geval, zo horen we van de general manager. ‘De ruimte leent zich uitstekend voor social events. Er vinden veel bruiloften plaats en recent mochten we een gaming event van Red Bull hosten.’

Buiten het B-house leven een half miljoen bijen – ‘Onze imker is onze financial controller’- en de honing die ze produceren, wordt volop gebruikt in en door het hotel. Zo is onder andere een bier ontwikkeld in samenwerking met Jopen.

Eten en entertainment
Een andere noviteit is het ‘in dienst’ nemen van Le Petit Chef, een geanimeerde private dining-ervaring waarin eten en entertainment worden gecombineerd. Floris daarover: ‘We proberen ons met innovatieve initiatieven te onderscheiden en waren de eerste horecagelegenheid die dit concept aanbod.’

Door alle coronamaatregelen is de kleine chef van Novotel Amsterdam Schiphol Airport nog niet zo druk geweest als hij had gehoopt, maar vanavond – we zijn in Hoofddorp voordat de huidige maatregelen van kracht werden – mag hij aan het werk voor een gezelschap van acht genodigden. Le Petit Chef is te boeken voor gezelschap vanaf vier personen en kent een maximale groepsgrootte van tien gasten.

Cocktail
We worden ontvangen aan de prachtige hotelbar, waar we aftrappen met een cocktail en van Floris horen hoe het met hem en het hotel gaat in deze heftige tijd. Als we aan tafel hebben plaatsgenomen, mogen we ons tegoed doen aan de schalen met ‘amuses’ die klaarstaan. Een fijne start.

Diner
Wij krijgen deze avond een diner van vier gangen geserveerd. Het is echter ook mogelijk om voor drie gerechten te kiezen. Voor iedere gang verschijnt Le Petit Chef op tafel door middel van een 3D-animatie en zie je wat hij allemaal moet doen om het gerecht op het bord te krijgen. Het mooie is dat de gehele tafel zich aanpast aan de omgeving.

Het eerste gerecht wordt klaargemaakt in de tuin, het tussengerecht in het water, voor het hoofdgerecht gaat de barbecue aan en als het dessert wordt klaargemaakt, wanen we ons op Antarctica.

Zeven animaties
Als het avontuur aan tafel erop zit, wordt het gerecht uitgeserveerd door Eef en zijn collega’s en kunnen we ervan genieten. Het hotel begon met vier animaties, maar heeft dat aantal afgelopen periode uitgebreid met nog eens drie video’s. Een toegevoegde waarde, omdat ze daardoor meer mogelijkheden hebben met het menu.

Vier gerechten
We starten in de kleine moestuin die Le Petit Chef heeft aangelegd tussen de bijenkasten van het hotel. Als hij het bord heeft opgemaakt, zien we burrata met gegrilde tomaatjes, radijs en kumquats.

Voor de bereiding van het tussengerecht neemt de kleine man ons mee naar het open water. ‘Chef is fan van watersport’, zo horen we van Eef. Als de borden worden geserveerd, wordt de halve kreeft begeleid door ‘een bedje van pasta’. Overigens is dit gerecht voor de liefhebber ook te bestellen als hoofdgerecht, je geniet dan van een hele kreeft.

Dessert
Ons hoofdgerecht is runder ribeye. Van Nederlands rund, top! Als begeleiders is gekozen voor worteltjes, broccoli en aardappeltjes. Voor het dessert heeft de chef zich laten inspireren door zijn bezoek aan Antarctica en dus gaan we het ijs op. Op het bord vanille-ijs met slagroom en frambozen.

Beleving
Alsof we nog niet genoeg verwend, krijgen we bij de koffie een selectie zoetigheden mooi geserveerd in een klein gietijzeren pannetje. Eten doen we ook – steeds meer – met de ogen. We willen beleving en daar zorgt deze grote kleine man meer dan goed voor. Ja, ik weet dat het gaat om de kwaliteit en daar is gelukkig ook helemaal niets mis mee.

Le Petit Chef is hartstikke leuk met kinderen, maar hij slaagt er ook in om volwassenen te vermaken. Dat merk ik deze avond meerdere malen. Op zoek naar een culinaire activiteit met familie, vrienden of misschien zelfs wel collega’s. Ik raad het je van harte aan.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nlKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting) en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Het smakenpallet van slow coffee: alsof je wijn in je kopje hebt

Volgend artikel

Michael Verhagen nieuwe chef restaurant Fitzgerald Rotterdam

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.