Persoonlijk

Laurent Smallegange: ‘We gaan een restyling doorvoeren’

Wat drijft chefs en hoteliers? Wat doen ze om fit te blijven, waar eten ze zelf graag, wat hebben ze altijd in de koelkast liggen en wat is dé guilty pleasure die ze exclusief delen met ChefsFriends? In deze aflevering Laurent Smallegange van restaurant Spetters in Breskens.

Thuis in mijn koelkast staat altijd…..
‘Champagne, wijn, echte sambal, ingemaakte augurken.’

Wat doe je om fit te blijven?
‘Elke donderdagochtend personal training samen met mijn vrouw, even in eigen omgeving samen stoom af blazen.’

Welke muziek schalt er uit de luidsprekers tijdens de mise-en-place? Of hebben jullie met het keukenteam een ritueel?
‘Ik word gek van die harde muziek uit de speakers van de keuken. Vroeger kon ik wel een lekkere beat luisteren tijdens de mise-en-place. Tegenwoordig heb ik meer rust nodig aan mijn hoofd, dus laat ik de jongens lekker knallen in de keuken. Die luisteren naar bijna alles waar een beat in zit. Meestal harde techno op standje 10.’

Welk ingrediënt ontbreekt nooit op jouw kaart, en waarom?
‘Langoustines, voor mij het ultieme product in de keuken. Om je vingers bij af te likken.’

Vakantie. Ik ga graag naar, omdat……..
‘Ieder jaar gaan we skiën. Gezellig met het gezin naar de sneeuw. Oostenrijk is onze favoriet. Indien we naar de zon gaan dan moet er ook lekker eten te vinden zijn.’ 

Als ik zelf uit eten ga, doe ik dat graag bij……
‘Ik ben een echte wijnliefhebber. Ik gaan ook het liefst eten bij een restaurant waar ze een mooie wijnkaart hebben. Daar kan ik van genieten.’

Welke spannende plannen heb jij voor 2023?
‘In 2023 zijn we 12 jaar geopend. We gaan een restyling in en om het restaurant doorvoeren, en meer werkruimte creëren voor de keukenbrigade en voor de bediening. Daarnaast gaan we meer focus leggen op beleving en mooie materialen in het restaurant.’

Lees hier alle artikelen in de serie!

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrintWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

René Koelman over winterse (ski)kazen

Volgend artikel

‘Ocean blue’ Titanic-chocoladehart vanwege 25e verjaardag film

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.