Nieuws

Lars van Galen alleen door met ’t Lansink in Hengelo

Horecacompagnons Lars van Galen en Richard van den Hoeven van DeGusteau Hospitality Groep gaan uit elkaar. Na een intensieve en mooie periode gaan ze elk hun eigen weg volgen. Lars zet ’t Lansink in Hengelo voort.

De succesvolle horecazaken Hotel-Restaurant ’t Lansink in Hengelo en Restaurant Ledeboer in Almelo worden per 1 mei 2020 zelfstandig voortgezet. Lars en Richard zijn allebei als jongen honden begonnen bij Hotel-Restaurant ’t Lansink.

Richard van den Hoeven: ‘We hebben verschillende ambities gekregen en daarom hebben we eind 2019 samen besloten om elk een zelfstandige eigen koers te gaan varen. Vanaf 1 mei 2020 zal ik samen met chef de cuisine Rick Blanken eigenaar blijven van Restaurant Ledeboer en Lars wordt zelfstandig eigenaar van ’t Lansink’.

‘We kijken heel tevreden terug op een mooie periode van 8 jaar intensief samenwerken, waarin we twee mooie en succesvolle horecabedrijven hebben gerealiseerd.

Hotel-Restaurant ‘t Lansink
Samen met ons team hebben wij Hotel-Restaurant ‘t Lansink gebracht naar wat het nu is: een toprestaurant én -hotel in het hart van Twente. We blijven nog wel samenwerken, maar ik zal geen rol meer hebben bij ’t Lansink. Ik wens Lars en zijn mensen dan ook veel succes en mooie momenten toe in de toekomst’, zo laat Van den Hoeven weten.

Restaurant Ledeboer
Restaurant Ledeboer wordt sinds de opening in 2017 geleid door chef-kok en bedrijfsleider Rick Blanken. Van den Hoeven: ‘Rick zal per 1 mei 2020 mede-eigenaar van Ledeboer worden, zodat dit prachtige bedrijf ook in de toekomst haar gasten kan blijven ontvangen. Na 1 mei ga ik mij beraden welke activiteiten ik nog meer wil gaan oppakken. Ik sta open voor nieuwe uitdagingen die ik naast Ledeboer kan gaan uitvoeren’.

Lars van Galen: ‘We hebben in de afgelopen acht jaar samen mooie successen behaald en nu is het dus tijd om onze eigen ambities te gaan volgen en die zijn voor mij duidelijk. Ik wil zowel het hotel als het restaurant binnen ’t Lansink continue blijven verbeteren. De keuken swingt beter dan ooit tevoren en de brigade aan de voorkant gaat alleen voor het allerbeste’.

Twentse asperges
Van Galen heeft plannen met ’t Lansink. ‘We willen onder andere we topdiners gaan organiseren met thema’s zoals de Twentse Asperges tot geweldige pop-up diners die we in de trein van de Stichting Museum Buurtspoorweg (MBS) verzorgen. Op en top beleving en puur genieten daar draait het om bij ’t Lansink. En ik wil op korte termijn de Chefs Table gaan restylen om onze gasten nog meer beleving te bieden door ze mee te laten kijken hoe onze gerechten worden bereid. Kortom, een-en-al gezelligheid! En uiteraard wens ik Richard en Rick enorm veel succes toe bij Ledeboer.’

Lees ook onze foodblog:
100-jarig ‘t Lansink fitter er scherper dan ooit

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl , Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Frank Bakkenes nieuwe chef restaurant Bentinck Amerongen

Volgend artikel

Bobsleebaan op grote hoogte bij SkyLounge Amsterdam

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.