Nieuws

Lars van Galen werkt samen met museum No Hero in Delden

Lars van Galen krijgt er een klus als museumkok bij. De sterkok van ’t Lansink in Hengelo gaat samenwerken met No Hero, het restaurant in het nieuwe gelijknamige museum in Delden.

Op 15 April 2018 opent Museum No Hero zijn deuren voor het publiek. Voor het museumrestaurant heeft No Hero de samenwerking gezocht met sterchef Lars van Galen en zakelijk compagnon Richard van den Hoeven van ’t Lansink, beiden uit Hengelo.

Al langer was bekend dat in het museum een (dag)restaurant zou komen. Lars van Galen en Richard van den Hoeven hebben ruime ervaring met het opstarten en runnen van horecazaken en het museum is daarom verheugd hen nu aan boord te hebben.

Museum No Hero
Museum No Hero is geopend van woensdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur, tegelijk met het restaurant. Het restaurant serveert (club)sandwiches, tosti’s, soepen en salades die zich telkens laten inspireren door het seizoen of door de nieuwste tentoonstelling. Het restaurant telt binnen 30 zitplaatsen en, in de zomermaanden, een extra 130 zitplaatsen op het terras in de tuin.

Lars van Galen: ‘Een restaurant helpen opstarten in een dergelijk bijzonder pand met deze ambitie past geheel in onze filosofie. We serveren heerlijke gerechten, van Hollandse klassiekers tot de internationale keuken. Tevens kan men bij goed weer terecht op het terras met uitzicht op de lommerrijke tuin. Dat wordt dus genieten .”

SVH Meesterkok Lars van Galen
Directeur Gemma Boon van Museum No Hero zegt hart te hebben voor kunst én lekker eten. ‘Een restaurant met een topkeuken behoorde vanaf het begin tot onze wensenlijst. In eigen beheer, want wij geloven dat wij alleen op die manier het ‘No Hero’ gevoel in alle onderdelen van ons museum kunnen garanderen. Daarom hebben wij gevraagd aan SVH Meesterkok Lars van Galen van sterrenrestaurant ’t Lansink uit Hengelo om ons op weg te helpen. Wat je ziet, is 100% No Hero, geïnspireerd door het beste van Lars van Galen’, aldus Boon.

Op 15 april 2018 opent een nieuw kunstmuseum zijn deuren: Museum No Hero. Dit museum is gevestigd in een historisch pand in Delden, omgeven door een prachtige tuin. Negen tentoonstellingszalen – gevuld met een prachtige selectie schilderijen, sculpturen, meubels en een enkele klok – tonen je een beknopt overzicht van vijf eeuwen internationale kunstgeschieden. Het museum, waarvan de initiatiefnemer de Enschedese ondernemer Geert Steinmeijer is, opent met drie tentoonstellingen, waaronder Ich Bin ein Berliner, schilderijen uit Berlijn 1977-2017. Museum No Hero is vanaf 15 april geopend van woensdag tot en met zondag van 11.00-17.00 uur.

Vorig artikel

Verrassingsmenu met Prosecco bij Meijer’s in Medemblik

Volgend artikel

Menu Du Foie bij De Fuik in Aalst

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.