Nieuws

Lars Albers en Randy Bouwer van start met Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer Randy Bouwer hebben de deuren van Vigor in Vught geopend. Het restaurant huisvest in villa Bleijenberg, een Rijksmonument uit de zeventiende eeuw. Hart van de locatie is een ronde open keuken, die tevens dienst doet als centrale bar.

In december maakten we op ChefsFriends al melding van de plannen van Lars en Randy, voor wie Vigor het eerste eigen restaurant is. Het Rijksmonumentale pand naast de imposante Sint Petruskerk in het centrum van Vught is hiervoor volledig verbouwd.

Open keuken
Middelpunt van de 300 vierkante meter grote eetgelegenheid is een open keuken, die tevens dienst doet als bar. Er is plaats voor maximaal tachtig gasten, die volgens de ondernemers kunnen genieten van een ‘internationale keuken op hoog niveau’.

Puur en herkenbaar
‘Onze stijl kun je het best omschrijven als casual fine dining, waarbij wordt gekookt met pure, herkenbare ingrediënten’, aldus chef Lars. ‘We laten het product in zijn waarde en het garnituur is ondersteunend aan het hoofdproduct. Onze keuken is eerlijk, verfijnd en niet overmatig complex. Want wat goed is, is nooit te ingewikkeld.’

Interieur
Het interieur is eigentijds en modern met lichte en natuurlijke tonen en materialen. Stoelen en banken zijn afwisselend bekleed met leer, stof en hout. Er wordt geen linnen gebruikt, maar de tafels zijn wel opgedekt.

Serre
Het restaurant bestaat uit twee delen, zo laat gastheer Randy weten. ‘De oorspronkelijke villa en de serre die tegen de voorgevel is gebouwd. Bij mooi weer kan de serre – als het ware – bij het terras worden getrokken.

Bar
Aan de grote bar rond de open keuken kunnen gasten de koks aan het werk zien. Dat is volgens Lars ook de plek waar hij en Randy letterlijk hun krachten bundelen. ‘Daar komt ook de naam van onze zaak vandaan. Vigor is het Engelse woord voor kracht.’

Wijnen
Randy beheert een kaart met daarop ruim vijfhonderd wijnen. ‘Mijn voorliefde voor Champagnes, Duitse Rieslings, Bourgognes en Italiaanse wijnen is vanzelfsprekend terug te zien. In de toekomst willen we de selectie nog verder uitbreiden.’

Lunch en diner
Vigor huisvest aan de Raadhuisstraat 1 in Vught en is van woensdag tot en met zondag geopend voor lunch en diner. Voor een lunchmenu van twee gangen betaal je 38 euro. Tijdens het diner is een menu beschikbaar van minimaal 4 (52 euro) en maximaal 8 gangen (89 euro). Op zondag is de keuken doorlopend geopend.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining OnlineKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts Import en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Van hotel naar hotel met Achterhoekse Fietsarrangement

Volgend artikel

Restaurants Eden en Ledeboer kiezen voor JRE-Nederland

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.