Nieuws

La Tour blijft culinair baken in vernieuwde De Koperen Hoogte

De Koperen Hoogte in Zwolle ondergaat een metamorfose. Veel horecaconcepten worden aangepast of moeten plaats maken voor nieuwe, laagdrempelige formules. Wat blijft is de culinaire status van restaurant La Tour.

Restaurant La Tour is gevestigd op de veertiende verdieping op ongeveer 55 meter hoogte. In iets meer dan 3 uur draait het restaurant een ronde waardoor je telkens een ander uitzicht hebt.

La Tour staat onder culinaire leiding van de Brit Alan Pearson die sinds 1985 in Nederland kookt. Pearson werkte onder andere voor Hotel de l’Europe in Amsterdam, Merlet in Schoorl en De Swaen in Ooisterwijk. Sinds 2005 kookt hij in De Koperen Hoogte.

Schmidt Zeevis
Wat wel verandert in De Koperen Hoogte is onder andere de komst van Fresh Fish, het visconcept van Schmidt Zeevis. ‘Kibbeling, broodje paling, broodje zalm. Alles voor een lekkere lunch’, zo laat restaurantmanager Cees Meekers ons weten.

Naast Fresh Fish van Schmidt Zeevis komt in De Koperen Hoogte onder andere een all inclusive buffetrestaurant en een all inclusive gourmetrestaurant. Verder zijn de hotelkamers gerestyled en in prijs verlaagd. De topsuite bovenin de toren wordt een ruimte voor private dining en het maritiem café wordt deels omgebouwd tot steakrestaurant.

Hennie van der Most
In het souterrain komt een maritiem museum en de golfvijver naar het markante gebouw langs de A28 is omgebouwd tot visvijver met karpers en forellen. Eind september moeten alle verbouwingen klaar zijn en gaat De Koperen Hoogte van serieondernemer Hennie van der Most een nieuwe fase in.

Foto: La Tour

Vorig artikel

Docusoap over Amstel Hotel bij Omroep Max

Volgend artikel

Hilton The Hague in teken van Olympische Spelen in Rio

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.