Nieuws

Kruisherenhotel Maastricht eerste vijfsterrenhotel van Limburg

Het Kruisherenhotel Maastricht gaat sinds vandaag door het leven als een vijfsterrenhotel. Daarmee heeft Limburg zijn eerste vijfsterrenhotel.

De beoordeling van de sterren wordt uitgevoerd door Hotelsterren. Hotelsterren is een initiatief van Koninklijke Horeca Nederland, die houder is van de Nederlandse Hotel Classificatie (NHC) en lid van Hotelstars, de Europese Hotel Classificatie.

Ron de Bruijn, directeur van Hotelsterren, laat weten dat het Kruisherenhotel beoordeeld is op 270 objectieve normen. ‘De compleetheid van de dienstverlening en de faciliteiten zijn vijf sterren waard. Het totaal aantal vijfsterrenhotels in Nederland komt daarmee op 27’.

Auping Essential-bed
Tijdens een borrel ter ere van deze sterrenkwalificatie werd er een doorzichtige container, met daarin de designproducten die kenmerkend zijn voor het hotel, zoals het Auping Essential-bed, boven het Kommelplein getakeld.

Een spectaculair gezicht waarmee symbolisch het motto van het Kruisherenhotel werd uitgebeeld: ‘Design Between Heaven and Earth’. Directeur Bastiaan Klomp laat weten dat zijn Kruisherenhotel al 11,5 jaar staat voor vijfsterrenservice.

Designhotel
‘Het is een prachtige waardering dat we nu die vijfde ster formeel mogen voeren. Met deze strategische mijlpaal voegen wij een nieuw hoofdstuk toe aan het bestaan van het Kruisherenhotel en gaan wij goed voorbereid de toekomst in’, aldus Klomp.

In het centrum van Maastricht staat het voormalige 15e-eeuwse Kruisherenklooster. Samen met de monumentale, gotische kerk is het klooster getransformeerd tot designhotel. Het hotel telt 60 moderne, comfortabele kamers.

Oostwegel Collection
In het schip van het hotel, op de entresol, bevindt zich het Kruisherenrestaurant waar pure en regionaal georiënteerde gerechten worden geserveerd. Op de begane grond bevinden zich drie boardrooms (4-16 personen) en de Wine Bar Rouge & Blanc.

Kruisherenhotel Maastricht maakt sinds 2005 deel uit van het Limburgse familiebedrijf Oostwegel Collection en is lid van Design Hotels.

Portret Camille Oostwegel

Vorig artikel

HanTing lanceert nieuwe menu met kleur als blikvanger

Volgend artikel

Blog: Royale gerechten in relaxte sfeer bij De Vlindertuin in Zuidlaren

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.