Nieuws

De Kromme Watergang viert 25-jarig bestaan in het theater

Het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant De Kromme Watergang in Hoofdplaat bestaat op 11 maart 25 jaar. Eigenaren Blanche en Edwin Vinke vieren dat een dag later met de culinaire show ‘Vrienden van De Kromme Watergang’ in CCXL Theater in Vlissingen. Kaarten kosten 100 euro.

Op 11 maart 2018 bestaat restaurant De Kromme Watergang in Hoofdplaat 25 jaar. Dit bijzondere jubileum wordt door eigenaren Blanche en Edwin Vinke gevierd met een culinaire show in theater CCXL in Vlissingen.

Artiesten
Tijdens ‘Vrienden van De Kromme Watergang’ op maandag 12 maart passeert een keur aan topartiesten de revue. Maikel Harte, Freek de Jonge, Peter Slager, Patrick Lodiers, Danny Vera en Pascal Jacobsen hebben inmiddels hun medewerking toegezegd.

Eten en drinken
Daaromheen gaat het – uiteraard – over goed eten, goed drinken en feesten. Relaties van De Kromme Watergang laten bezoekers kennismaken met hun beste producten en dranken. Op het zogeheten Foodplein worden wijn-spijscombinaties gepresenteerd die aansluiten bij de culinaire handtekening van Edwin.

Edwin Vinke
Edwin en Blanche openden hun restaurant in Hoofdplaat op 11 maart 1993. In 2005 kende Michelin de eerste ster toe en in 2011 volgde de tweede.

Bovendien werd Edwin in 2010 door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar voor 2011 en twee jaar later mocht sommelier Mike Dooms van dezelfde culinaire gids de award in ontvangst nemen die hoort bij de titel Wijn-Spijs Specialist van het Jaar.

Kaarten
Kaarten voor deze bijzondere avond kosten 100 euro en zijn te bestellen via de website van het CCXL. Voor 25 euro extra is er de mogelijkheid om gebruik te maken van een speciale veerdienst tussen Breskens en Vlissingen (125 euro).

Vorig artikel

Tweesterrenrestaurant &samhoud places gaat verder als &moshik

Volgend artikel

De 6 wildtrends van dit moment

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.