Nieuws

Kookevent bij Zout&Citroen met Pascal Jalhay en Soenil Bahadoer

Restaurant Zout&Citroen in Oosterhout houdt op zondag 29 april een smaakmakend evenement: When east meets west. Niemand minder dan sterrenchef Soenil Bahadoer en Pascal Jalhay duiken samen met Bram Helleman van Zout&Citroen de keuken in om een 9-gangen diner te bereiden.

Het gaat om een diner waar de klassieke Franse keuken en de krachtige oosterse keuken elkaar ontmoeten. De gerechten worden begeleid door speciale big bottle wijnen van Wijnkooperij de Lange B.V.

Soenil Bahadoer van De Lindehof** in Nuenen staat bekend om zijn spicy keuken waarin Franse verfijning samengaat met de mooie kruiden en specerijen uit Bahadoers Surinaams-Hindoestaanse cultuur.

Pascal Jalhay van Bougainville in Amsterdam was destijds de jongste tweesterrenchef van Nederland én de leermeester van Helleman. Met zijn Indonesische roots weet hij de oosterse smaken fantastisch te combineren met de perfectie van de Franse keuken.

Bram Helleman: “Pascal heeft mij geleerd om altijd voor het beste resultaat te gaan zonder concessies en dat de gast altijd voorop staat, no mather what. Mede dankzij hem staan wij waar we nu staan met Zout&Citroen. Ook Soenil is voor mij een grote inspiratiebron, met name op het gebied van het gebruik van de fantastische oosterse kruiden en specerijen’.

Samen serveren deze drie chefs tijdens dit evenement een 8 gangenmenu. Vier van deze gangen worden speciaal gemaakt bij de big bottle wijnen, waaronder een prachtige champagne, rioja en een zoete Oostenrijkse dessertwijn die speciaal voor dit diner op groot formaat wordt gebotteld.

Kaarten voor When east meets west kosten 190 euro per persoon. Daarvoor krijg je een 8 gangenmenu inclusief bijpassende wijnen, koffie, friandises en tafelwater.

Zout&Citroen is het restaurant van Bram en Patricia Helleman. Patricia zorgt er als gastvrouw voor dat een bezoek aan het restaurant voelt als een warme deken. Niet voor niets werd zij door GaultMillau genomineerd voor de titel ‘Gastvrouw van het jaar’.

Het keukenteam staat onder leiding van Bram. Deze jonge chef heeft voor hij met Zout&Citroen begon een bak aan ervaring opgedaan op diverse plekken, waaronder Restaurant Vermeer (2 Michelinsterren). De basis van de keuken van Bram is Frans, doorweven met smaakrijke specerijen uit de Orient.

Vorig artikel

Restaurant De Lindehof van Soenil Bahadoer vernieuwd

Volgend artikel

Jubileum- en sponsorlunch van Blok’s restaurant voor Alpe d'HuZes

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.