Nieuws

Kookboek en pop-up restaurant Robert Kranenborg en DWDD

Je hebt het ongetwijfeld wel eens gezien. Robert Kranenborg aan tafel bij De Wereld Draait Door om daar met een chef-kok een gerecht te bereiden dat vrijwel nergens meer op de menukaart is te vinden. Ze worden gebundeld in een kookboek en komen terug in een heus DWDD pop-up restaurant.

‘Een nieuwe telg in onze spin-off familie’, zo worden kookboek en pop-up restaurant aangekondigd op de website van De Wereld Draait Door (DWDD). ‘Na een museum, colleges, optredens en festivals slaan we nu culinair de vleugels uit.

Matthijs van Nieuwkerk
Robert Kranenborg toont in het programma van Matthijs van Nieuwkerk regelmatig gerechten die vrijwel nergens meer op de kaart staan. Hij doet dat samen met een (Nederlandse) chef-kok.

Culinaire ambacht
Doel van het item is ‘de essentie van het culinaire ambacht te laten zien en proeven’. Op de dag van uitzending wordt het gerecht gemaakt en tijdens de uitzending wordt er geproefd.

Alle gerechten die zijn bereid in DWDD, wordt gebundeld in een kookboek, dat in november verschijnt.

Menukaart
Een maand later opent ‘ergens’ een heus DWDD pop-up restaurant, met als basis voor de menukaart diezelfde gerechten.

Wie op de hoogte wil worden van de vorderingen rondom het pop-up restaurant, kan zich via de website van DWDD aanmelden.

Vorig artikel

Video: tweesterrenchefs en Henk Borst over FIJNproeven.nl

Volgend artikel

Dick Middelweerd serveert exclusief diner in kerk Eindhoven

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.