Advertorial

Koninklijke IGC rondt restauratie af met heropening restaurant

Advertorial – De Koninklijke Industrieele Groote Club (IGC) op de Dam in Amsterdam kent een historie van meer dan een eeuw en beschikt over een indrukwekkend interieur. Deze zomer is een meerjarige restauratie afgerond, die het sociëteitsgebouw weer de grandeur van 1916 verleent en het up-to-date maakt als exclusieve eventlocatie.

De vernieuwingen zijn met respect voor traditie en stijl gerealiseerd. Het restaurant is onder handen genomen door Studio Linse, die karakteristieke details laat terugkomen in een eigentijdse versie van de oorspronkelijke Eetzaal, nu omgedoopt tot Rienstra’s Eetzaal.

De klassieke Clubzaal is voorzien van nieuwe ‘originele’ wandbekleding, waarbij een bijzonder staaltje vakmanschap kwam kijken.

Businessclub en sociëteit
De bijna 1500 leden van de vereniging gebruiken de locatie doordeweeks als besloten businessclub en sociëteit. Van vrijdag tot en met zondag zijn het restaurant en de Clubzaal beschikbaar voor niet-leden.

De zeven recent vernieuwde banquetzalen zijn zeven dagen per week af te huren door leden en niet-leden.

Pop-up museum voor een weekeinde
Het ‘IGC Pop-up Museum’ opent op 16 en 17 september de deuren voor alle Amsterdammers en bezoekers van de stad. Beide dagen worden van 10.00 tot 17.00 uur rondleidingen gegeven, met speciale aandacht voor alle recent gerestaureerde schilderijen en de collectie zilverwerk die de Club in de afgelopen decennia heeft opgebouwd.

De toegang is gratis. Aanmelden op de dag zelf kan bij de receptie van de Club, Dam 27 Amsterdam. (Tip: ruim op tijd komen in verband met de verwachte drukte).

Vorig artikel

Kwestie van Smaak bij Cordial: sieraden, mode en gerechten

Volgend artikel

Favoriete restaurants van Jeroen Brouwer in Drenthe

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.