Nieuws

Koks van Flore** winnen kookwedstrijd Gouden Koksmuts

Jasper Panis en Max Risselada van Restaurant Flore** in Amsterdam zijn de winnaars van de kookwedstrijd Gouden Koksmuts op de vakbeurs Horecava. Tijdens de finale op de Horecava versloegen ze koks van andere gerenommeerde restaurants.

De finalisten waren: Hotel Restaurant Het Roode Koper*, Restaurant Flore**, Restaurant Moustique en Passy Events. De organisatie gaf Restaurant The Lemon Tree en Restaurant Dorset een Wildcard.

De deelnemers mochten de amuse onvoorbereid meenemen en moesten vanuit de blackbox een 4 gangenmenu koken. In de blackbox lag onder andere zeebaars en kokkels. Daarnaast konden de deelnemers ook sukade, zwezerik en longhaas van het kalf in de blackbox vinden.

De jury, bestaande uit Frank Fol (Chairman We’re Smart World), Jonathan Zandbergen (Merlet* in Schoorl) en Marcel de Leeuw (Nestle), koos Restaurant Flore** als winnaar.

Juryvoorzitter Frank Fol: ‘De Nederlandse keuken is meer dan levend, groenten krijgen meer en meer de plaats die ze verdienen. We worden er blij van dat jonge chefs het koken met groenten steeds meer in de vingers krijgen’.

Restaurant Flore** is gevestigd in het Amsterdamse tophotel L’Europe. Het restaurant staat onder leiding van chef-kok Bas van Kranen en sommelier Wouter Denessen, en legt de nadruk op groenten, lokaal en duurzaamheid. Voorheen heette het restaurant Bord’Eau.

Lees ook:
Restaurant Bord’Eau wordt Flore in Hotel De L’Europe

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrintWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Fred Mustert**: ‘Zaten in Ferrari met te kleine wielen’

Volgend artikel

Ayesta van Hoek: ‘Bij bloed trakteren op tompoucen’

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.