Koek(je) van eigen boter voor chef Jan Smink
Jan Smink van restaurant Smink in Wolvega heeft zijn eigen koek gelanceerd. De Smink Bruine Boterkoek is volgens geheim recept op ambachtelijke wijze gebakken door Vondelkoeken. ‘Een zachte binnenkant met nootachtige smaak en een krokante buitenkant’, aldus de makers.
Jan heeft zijn eigen Smink Boeren Bruine Boter, een gebrande boter met een nootachtige smaak. Deze ‘beurre noisette’ serveert en verkoopt hij in zijn restaurant in Wolvega, én wordt nu gebruikt voor het maken van een speciale, eigen koek.
Vondelkoeken
De Smink Bruine Boterkoek is het resultaat van een samenwerking tussen de chef/ondernemer en Vondelkoeken.
‘Gemaakt met 100 procent Smink Boeren Bruine Boter, een vleugje tonkabonen, geroosterde hazelnoten, amandelen, appeltjes en kardemom voor een verrassende bite.’
De Librije
Gijs Ruhof, kleinzoon van Vondelkoeken-oprichter Frans Ruhof, werkte ruim zes jaar geleden samen met Jan bij De Librije in Zwolle.
Lees ook:
Restaurant Smink in Wolvega geopend
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Arditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint, WTOL-Academy, Zeeuwsche Zoute, Schmidt Zeevis, la Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.