Nieuws

Klassiekers van tien jaar Vork & Mes Hoofddorp in één menu

Vork & Mes in Hoofddorp serveert tot en met het eind van dit jaar een menu met daarin de klassiekers van de afgelopen tien jaar. ‘De absolute hoogtepunten’, aldus eigenaar Jonathan Karpathios, die zijn restaurant gaat sluiten en de locatie begin volgend jaar heropent voor besloten evenementen en partijen.

‘Vol trots serveren wij tot het eind van het jaar uitsluitend een menu met de klassiekers van de kaart, onze hoogtepunten van tien jaar Vork & Mes’, aldus Jonathan Karpathios.

Jonathan Karpathios
De eigenaar heeft besloten te stoppen met zijn restaurant en het gebouw vanaf januari 2018 exclusief beschikbaar te stellen voor besloten events en partijen.

Jonathan laat weten dat hij het tijd vindt voor nieuwe dingen. ‘De mensen die mij kennen, weten dat ik nooit stilzit en dat ik niet gelukkig word van routine.’

Hij stopt met zijn restaurant, omdat hij heeft gedaan wat hij wilde: met zijn keuken laten zien wat het is om de natuur je menu te laten bepalen.

Catering en events
Vanaf 2018 gaat Jonathan zich meer richten op catering en events, in samenwerking met zijn partners van Edel in Amsterdam. Restaurant Vork & Mes gaat door als Hydrapier en is te boeken voor besloten diners en events.

Kwekerij
Zijn kwekerij Eerlijke Oogst blijft actief. ‘Dat is voor mij een speeltuin en blijft mijn bron van inspiratie. De oogst wordt straks verwerkt voor de catering. Zo blijf ik dicht bij mijn passie.’

Menu
Tot het eind van het jaar kun je zogezegd terecht voor een menu met daarin de absolute klassiekers, de hoogtepunten van de afgelopen tien jaar. Reserveren kan via de website van restaurant Vork & Mes in Hoofddorp.

ChefsFriends wenst Jonathan veel succes met zijn nieuwe stap. We gaan het met belangstelling volgen.

Voorvechter van ‘Echt Eten’

Jonathan Karpathios is voorvechter van ‘Echt Eten’. Zijn voornaamste businesspartner is Moeder Natuur. Onder de rook van Schiphol heeft hij zijn eigen kwekerij, met de naam ‘Eerlijke Oogst’. Daar spreekt hij over zijn filosofie: wat is ‘Echt Eten’, hoe ziet dat eruit en hoe werk je samen met Moeder Natuur?

Vorig artikel

Proef herfst en winter bij De Nieuwe Polderkeuken in Stolwijk

Volgend artikel

Gault&Millau: Jarno Eggen beste chef, Claudia Brevet beste gastvrouw

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.