Nieuws

Klassiekers in onalledaags jubileummenu Basiliek in Harderwijk

Restaurant Basiliek in Harderwijk vier het 12,5 jaar bestaan met een onalledaags jubileummenu. Het menu bestaat uit maar liefst twaalfenhalf gerechten. Allemaal klassiekers van de afgelopen jaren.

Het jubileummenu wordt op zondag 11 november geserveerd zowel als lunch (ontvangst tussen 12.00 en 12.30 uur) als diner (ontvangst tussen 18.30 en 19.00 uur).

Op het menu louter klassiekers van de afgelopen 12,5 jaar, zoals gebakken coquille met bloemkool, hazelnootboter en oude kaas uit 2008, gegrilde tarbot met wintertruffel, aardpeer en citroenschil uit 2015 en een op de karkas gebakken Anjouduif met pure chocolade, pastinaak en kers uit 2016.

De ontvangst is met Champagne Billecart Salmon Blanc de Blancs Vintage uit 2006, gevolgd door een reeks van amuses uit verschillende jaren. Het uitgebreide menu wordt afgesloten met koffie en truffels, en kost 125 euro per persoon.

Reserveren kan door te bellen met 0341-415290 onder vermelding van jubileummenu.

Restaurant Basiliek is gevestigd aan de rand van de fraaie en historische Vischmarkt in Harderwijk. Het restaurant wordt gerund door Rik en Tabitha Jansma, beschikt over een Michelinster en is aangesloten bij restaurantvereniging JRE-Nederland.

Vorig artikel

Janine Kinderman naar restaurant De Zeeuw in Haarlem

Volgend artikel

La Provence Zaltbommel krijgt prijs voor jaarlijkse Poldermenu

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.