Nieuws

KHN: ‘Premier Rutte gaat in gesprek met de horeca’

Minister-president Rutte gaat met de horeca in gesprek om te praten over extra steunmaatregelen. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) meldt dat dit is toegezegd door de premier, die volgens de brancheorganisatie niet uitsluit dat dit leidt tot een specifiek sectorpakket. KHN heeft concrete ideeën een deelt deze graag zo snel mogelijk.

Koninklijke Horeca Nederland heeft concrete ideeën over een tweede steunpakket aan maatregelen voor de horeca, nadat tijdens de persconferentie van dinsdag 21 april duidelijk werd dat restaurants en cafés gesloten blijven tot minimaal 20 mei.

Politiek
Hoewel Geert Wilders namens de PVV pleitte voor een onderzoek naar de mogelijkheden om de horeca zo snel mogelijk weer open te krijgen, temperde minister-president Rutte de verwachtingen.

Coronavirus
In zijn ogen is een snelle opening niet mogelijk, omdat er dan meer mensen op straat komen dat negatieve gevolgen kan hebben voor het verspreiden van het coronavirus. Bovendien benadrukte hij dat de ziekenhuizen nog steeds overbelast zijn.

Ondernemers
Wel liet Rutte weten in gesprek te willen met de horeca, aldus KHN in een artikel op de eigen website. ‘De premier realiseert zich dat de schade voor ondernemers van sectoren die nu niet open kunnen, enorm is.’

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl , Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Foto’s vernieuwd restaurant Pure C in Cadzand

Volgend artikel

Videorubriek Stalorders: hoe haal je mensen naar boerderijwinkel?

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.