Nieuws

Kasteel de Wittenburg in Wassenaar hervat koers met nieuwe culinaire elementen

De doorstart van Kasteel de Wittenburg is officieel een feit nu zowel het vastgoed als de exploitatie eigendom zijn geworden van L.S. Hu. Onder leiding van directeur Ralf Meppelder zal de historische locatie op volle kracht verder kunnen werken aan een waardige toekomst. Marc Smeets tekent voor de culinaire invulling.

Hierin blijft exclusief gastheerschap centraal staan met een focus op de high end leisure markt en het zakelijke verenigingsleven. Op dit moment werkt chef-kok Marc Smeets aan een nieuwe kaart met pure, lichte smaken en een vleugje Oosterse kookstijl.

De afgelopen jaren was Kasteel de Wittenburg al lang niet meer alleen het toneel van het internationale bedrijfsleven, het werd ook de plek waar huwelijken, (tuin)concerten en evenementen georganiseerd worden.

Ralf Meppelder
Directeur Meppelder vertaalde de bijzondere ambiance naar een breder concept, waarin het restaurant en het hotel tot bloei kwamen. Het onderhoud van het landgoed zal een speerpunt blijven om de exclusieve uitstraling te behouden.

Chef-kok Marc Smeets kreeg de opdracht om de keuken, met respect voor de klassieke basis, een eigentijdse smaak te geven. Smeets was eerder chef-kok in het Kurhaus Hotel, werkte samen met bekende Nederlandse top koks en richtte zijn eigen bedrijf MVL cooking op.

Marc Smeets
Met een nieuw team werkt Smeets op dit moment aan het realiseren van een klassieke bistro waar gasten a la carte kunnen genieten van lichte en pure smaken, voorzien van Oosterse elementen.

De Vereniging zal met een nieuw bestuur weer een actieve vereniging worden, waar het bedrijfsleven, de politiek en ambassadeurs elkaar weten te vinden tijdens uiteenlopende bijeenkomsten.

Kasteel de Wittenburg
De medewerkers, directie en eigenaar zijn enthousiast en trots om Kasteel de Wittenburg samen als unieke horeca locatie verder op de Nederlandse kaart te zetten. Deze zomer zullen zowel leden als niet leden kunnen genieten van een tuinconcert, diner dansant en een high-tea.

Vorig artikel

Video 50 jaar Alliance Gastronomique: toffe acties bij leden

Volgend artikel

Ceviche zeebaars van Albert van Rheede

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.