Blog

Jubilerend Amarone bruist op bruisende Meent Rotterdam

Al tien jaar vaste waarde op de (inmiddels) bruisende Meent in Rotterdam: restaurant Amarone van Gert Blom. Om stil te staan bij dit heugelijke feit, mocht ChefsFriends deelnemen aan een jubileumlunch en waren we getuige van de lancering van een bijzonder boek. Conclusie: niet alleen de Meent bruist, ook Amarone.

Gert Blom en zijn vrouw Caroline voeren sinds ruim een jaar de regie bij restaurant Amarone in Rotterdam.

Harrie Baas
Harrie Baas, met wie Gert het avontuur tien jaar geleden begon, heeft de zaak verlaten, omdat hij toe was aan een nieuwe uitdaging.

De Meent is inmiddels een van de meest bruisende straten in het centrum van Rotterdam, met (ook) een breed aanbod aan horeca.

Gert Blom
‘Toen wij tien geleden van start gingen, waren er voornamelijk uitzendbureaus gevestigd’, vertelt Gert aan ChefsFriends.

Tot de straat volledig op de schop ging. ‘Dat hebben we wel gemerkt, het restaurant was moeilijk bereikbaar. Maar met dit als resultaat was dat het allemaal waard.’

Jubileumboek
En dus bruist Amarone misschien wel als nooit tevoren. Na het vertrek van Harrie is de leiding in handen van Gert en Caroline.

Om stil te staan bij het 10-jarig bestaan, is een boek gemaakt. Daarin wordt een tijdreis gemaakt aan de hand van verhalen van (oud-)medewerkers, foto’s, herinneringen, mediapublicaties en gerechten die Amarone-klassiekers zijn geworden.

Opbrengst naar goed doel
De opbrengst wordt geschonken aan een goed doel: het Leontienhuis in Zevenbergen. Vrijwilligers zetten zich daar in voor kinderen en volwassenen met eetproblemen.

Leontien van Moorsel
Een initiatief van voormalig Olympisch kampioen wielrennen Leontien van Moorsel. Zij nam donderdag 1 september tijdens een jubileumlunch het eerste exemplaar in ontvangst.

Het boek kost 20 euro en is te koop bij restaurant Amarone en de Rotterdamse speciaalzaken Wildhandel Treuren, kookwinkel Kookpunt en horecagroothandel Zegro.

Klassiekers in één menu
Om stil te staan bij dit heuglijke feit, serveert Gert tot en met het eind van het jaar een jubileummenu met tien gerechten geserveerd in zes gangen voor 100 euro exclusief dranken. Allemaal klassiekers uit de keuken van Amarone.

Reserveren kan via de website van het restaurant of door het sturen van een e-mail naar info@restaurantamarone.nl.

Dessert Gin & Tonic
Waar je dan in ieder geval van geniet, is het heerlijke en toffe dessert ‘Gin & Tonic’. Een ‘savarin van framboos, gin & tonic crushed ice, limoen en een sorbet van perzik.

Geserveerd met een gin-tonic met frambozen en rozenblad. De gin is een Nolet Silver uit Schiedam, de tonic is van Elderflower. Erg origineel en spannend!

Champagne
Bij een feestelijke gebeurtenis hoort champagne, dus ook deze middag. De geserveerde amuse is geschroeide tonijn, crème van avocado, gel van pittige tomaat en crunch van taco.

De drie andere gangen van deze middag komen van de kaart van Gert en zijn niet opgenomen in het jubileummenu.

Lunchmenu
We starten met ‘dun gesneden coquilles St. Jacques, amandelcrème, hazelnoot, krokant van Iberico-ham, roomijs van Parmezaanse kaas en geschaafde zomertruffel.

De begeleidende wijn is een 2015 Spätburgunder, Blanc de Noir Trocken, Mosel, Claes.

Langoustines
Gevolgd door ‘Pommes Tsarine’: luchtige aardappelmousseline met Osiëtra-kaviaar en gebakken langoustines. Een prima combinatie met de 2014 Mâcon-Fuisse AC, Jean Rijckaert.

Anjou-duif
Het hoofdgerecht is een prachtig stukje op het karkas gebraden Anjou-duif met gyoza van de pootjes en diverse bereidingen van wortel.

De wijn-spijscombinatie wordt gecompleteerd door een Amarone van Paverno, Vaona uit 2012. Genieten!

Mijlpaal
Onze conclusie: Amarone bruist, net zoals de Meent dat doet. Ons advies: maak een reservering en ga die tien klassiekers proeven.

ChefsFriends feliciteert Gert en Caroline en hun team van harte met deze mijlpaal. Op naar de volgende tien jaar.

Vorig artikel

Vlog DH17 Zoomer Whisky- en Rumfestival Bergen op Zoom

Volgend artikel

Restaurant ONE met benefietdiner in actie tegen Alzheimer

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.