Nieuws

Jonnie Boer, Onno Kokmeijer en Jacob Jan Boerma in mondiale top 100

Jonnie Boer, Onno Kokmeijer en Jacob Jan Boerma zijn opgenomen in de Top 100 Best Chefs in the World for 2019 van het Franse Le Chef.com. De driesterrenchef van De Librije staat zelfs op plek 3, achter zijn Franse collega’s Arnaud Donckele en Michel Troisgros.

Opnieuw internationale erkenning voor Nederlandse topchefs. Het Franse Le Chef heeft de lijst met daarin de ‘100 best chefs in the world for 2019’ bekendgemaakt.

De Librije
In die lijst staan drie Nederlandse chefs: Jonnie Boer van De Librije in Zwolle (plek 3), Onno Kokmeijer van Ciel Bleu in Amsterdam (71) en Jacob Jan Boerma van De Leest in Vaassen (99).

Richard Ekkebus
Eigenlijk is het een lijst met daarop vier Nederlanders, want ook Richard Ekkebus van Amber in Hongkong staat erin (positie 33).

Le Chef
Deze lijst met honderd chefs van overal ter wereld, wordt jaarlijks gemaakt door LeChef.com. Om tot een volgorde te komen, vragen zij twee- en driesterrenchefs om een lijst te maken met daarop vijf namen.

De ranglijst voor 2019 is zondag 25 november gepresenteerd tijdens de Chefs World Summit in Monaco.

Vorig artikel

‘No waste cocktail en bite pairing’ bij Bluespoon Amsterdam

Volgend artikel

SVH Meesterkoks bezoeken olijfolieproducent Valderrama in Spanje

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.