Blog

Joey en Tamara vernieuwen Central Park: ‘Wij vinden het fantastisch’

Als Tamara Holwerda en Joey de Kruijf van Central Park in Voorburg in coronatijd door hun zaak lopen, trekken ze een gezamenlijke conclusie: er moet het een en ander worden gedaan. Dat ‘een en ander’ leidt tot een upgrade van het volledige bedrijf. ‘Wij vinden het fantastisch!’

Het restaurant, de keuken en de receptie zijn al vernieuwd als de ondernemers de vraag krijgen of ze zich willen aansluiten bij Relais & Châteaux, een samenwerkingsverband van bijzondere zelfstandige hotels met een restaurant op hoog niveau.

Wens die in vervulling gaat
Een grote wens die in vervulling gaat, maar een verzoek dat ook betekent dat ze aan de slag willen met de veertien suites en kamers in het pand. ‘Als het beneden oké is, dan moet het boven ook kloppen’, vertelt Tamara tijdens de officiële (her)opening van het vernieuwde bedrijf.

Henk Savelberg
Neerzetten wat Henk Savelberg, die Central Park op de kaart zette, hier ooit had, zo vult Joey aan. ‘Gasten hebben een verwachtingspatroon als ze het pand van buiten zien en dat moet aan de binnenkant dan overeenkomen. Wat dat Savelberg-gevoel is? Klassiek op een goede manier. En dat alles, maar dan ook alles, klopt.’

Vreugd en Rust
Central Park huisvest in een monumentaal pand dat de naam ‘Vreugd en Rust’ heeft en in de volksmond bij velen ook nog zo bekend staat.

Joey: ‘Vroeger was het onder andere een school en wij mogen veel gasten ontvangen die hier les hebben gehad of hebben gewerkt. Soms vraagt iemand naar een specifieke kamer, omdat dit ooit zijn of haar werkkamer was.’

Joey de Kruijf
Na het vertrek van Savelberg wordt korte tijd gesproken over verkoop van het pand, zodat het plaats kan maken voor kantoorruimte. Dat wordt echter voorkomen, mede doordat drie ondernemers hotel en restaurant voortzetten.

Joey wordt in 2017 één van de eigenaren van Central Park als hij de aandelen van één van de drie overneemt. Partner Tamara is nu zo’n 2,5 jaar betrokken bij de zaak.

SVH Meestergastheer
Hij is SVH Meestergastheer en heeft negen jaar restaurant Parkheuvel in Rotterdam op zijn cv staan. Zij werkt lang als zelfstandige in de hospitalitybranche. Samen zijn ze verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken.

Airco
De veertien kamers en suites, de prijzen exclusief ontbijt beginnen bij 155 euro, zijn allemaal onder handen genomen.

Joey over het resultaat: ‘De indeling is slimmer, er is airco die zorgt voor zowel koude als warme lucht, alles is handzamer en het meubilair is vervangen en beter afgestemd op alle andere elementen in de ruimte. Alleen de bedden en de vloeren zijn niet vervangen.’

Jeroen Smeele
Met het resultaat heeft hebben hun eigen stempel gedrukt op het interieur. ‘Wij vinden het fantastisch’, aldus Tamara. De inrichting is tot stand gekomen in samenwerking met Jeroen Smeele van Smeele Design, een gerenommeerd bureau voor conceptontwikkeling, interieurontwerp en de realisatie van interieurprojecten voor high-end hospitality.

Parijse sfeer
Volgens het duo is een luxe sfeer gecreëerd die doet denken aan Parijs. Met klassieke kleuren en materialen, romantische details en allure. Bovendien is gebruikgemaakt van duurzame en natuurlijke materialen, waarmee de groene omgeving naar binnen wordt doorgetrokken.

Op vier van de kamers zijn honden toegestaan en wie met kinderen wil overnachten, krijgt extra bedden op de kamers.

Central Park is het hart van een prachtig park. Vanuit de kamers kijk je uit over dat park of over de prachtige tuin. De meest luxe suites beschikken zelfs over een (dak)terras, waarbij de prachtige vergezichten extra geaccentueerd worden. Tijdens ons bezoek is het weer fantastisch en dat maakt de plek nog interessanter.

Wijnen
Ook in het restaurant moeten de ambities van Tamara en Joey zichtbaar zijn. Zo is de coronaperiode is gebruikt voor trainingen voor de medewerkers en is er stabiliteit in de keuken onder leiding van chefs Tim Bood en Hette Hettema.

De liefde voor wijnen zie je terug op de kaart, waarop er meer dan honderd zijn opgenomen. Voor Wine Spectator al meerdere malen aanleiding dit te belonen met een award, ook in 2021.

Kortom: goed eten, goed drinken en goed slapen onder één dak. En voor goed reizen hoef je maar de deur uit te lopen: Central Park is omgeven door groen. Bovendien is Voorburg een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan bijvoorbeeld en onder andere Den Haag.

Lees ook:
Central Park Voorburg verbouwd tijdens de lockdown
Joey de Kruijf van Central Park is nu SVH Meestergastheer
Joey de Kruijf opvolger Carsten Klint bij Central Park in Voorburg

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Video: Niven Kunz deelt een verrassende bereiding met groente

Volgend artikel

Momentwijnen: Koningsdag

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.